Totodată, instituția, reiterează în mod ferm angajamentul său pentru orientarea euroatlantică a României și valorile democratice care sunt intrinseci statului român și națiunii române”.
Fără să îl precizeze pe candidatul independent, Călin Georgescu, Universitatea București, „situându-se în afara oricărei apartenențe politice, așa cum îi este misiunea, respinge ferm orice formă de dictatură și rămâne angajată pe deplin în slujba dezvoltării unei societăți românești bazate pe valorile euroatlantice ale libertății, pluralismului și statului de drept prin misiunile sale asumate de cercetare și educare”.
„Considerăm că sancționarea ineficienței în guvernare și inechităților generate la nivel social trebuie făcută în interiorul sistemului democratic și prin păstrarea orientării euroatlantice a României”, avertizează mediul academic.
De asemenea, instituția le cere partidelor politice „să își revizuiască principiile de selecție și de promovare a liderilor și candidaților în alegeri și a decidenților din sistemul de administrație”.
„Pentru apărarea democrației și a orientării euroatlantice și pentru evitarea autoritarismului, România are nevoie de lideri politici competenți, democrați și eficienți, dar care înțeleg problemele oamenilor, ale societății și propun soluții de rezolvare a lor realiste și umaniste, nu populiste sau mesianice”, au transmis reprezentanții Universității București.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro