Studiul pediatric condus de Oxford a început la jumătatea lunii februarie și are ca scop testarea vaccinului anti-Covid pe care l-a dezvoltat împreună cu AstraZeneca la peste 200 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani.

Un purtător de cuvânt al Oxford a transmis marți că nu au apărut probleme de siguranță în cadrul testelor clinice, dar există îngrijorări după apariția cazurilor de tromboză la adulți după vaccinare.

Aceste probleme au declanșat alte evaluări de reglementare în Marea Britanie și Europa pentru a investiga orice potențială legătură cu vaccinul de la AstraZeneca.

Astfel, Oxford așteaptă mai multe informații de la autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie, înainte de a continua administrarea vaccinului copiilor sau adolescenților în cadrul studiului pediatric, a mai spus purtătorul de cuvânt.

EMA nu a stabilit o legătură între serul AstraZeneca și cazurile de tromboză

Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei pentru vaccinare din cadrul Agenției Europene a Medicamentului (EMA), a declarat într-un interviu acordat cotidianului italian Il Messaggero că „este din ce în ce mai dificil să spunem că nu există o relație de cauză și efect între vaccinarea cu AstraZeneca și cazurile foarte rare de cheaguri de sânge”.

La câteva ore după declarația de marți, instituția a insistat pentru agenția de presă AFP că nu a stabilit în mod clar o legătură între vaccinarea cu serul AstraZeneca și cazurile de tromboză raportate la mai multe persoane vaccinate din Europa.

„Analiza este în desfășurare”, a transmis EMA, care a precizat că va anunța o decizie clară miercuri sau joi.

 
 

Urmărește-ne pe Google News