„În cadrul unui studiu atât de mare, este de așteptat ca unii participanți să se simtă rău. Fiecare caz trebuie evaluat cu atenție, pentru a ne asigura că și evaluarea siguranței vaccinului este clară”, a transmis Universitatea Oxford, într-un comunicat de presă.

Instituția nu a dezvăluit ziua în care studiile vor fi reluate. În ultima săptămână, o comisie independentă a revizuit datele în legătură cu standardele de siguranță ale serului și a concluzionat că acesta „nu prezintă pericole”.

CEO-ul AstraZeneca, Pascal Soriot, a precizat că 18.000 de persoane au primit deja vaccinul, ca parte a testului.

„Nu putem da prea multe informaţii despre pacientul cu efecte secundare şi nici despre acele efecte. Dar principala noastră grijă este sănătatea participanţilor, aşa că cercetările noastre se desfăşoară la cele mai înalte standarde. Vom continua să monitorizăm cu atenţie orice schimbare în starea de sănătate a pacienţilor”, a spus acesta, conform Bloomberg.

În cel mai recent bilanț, Organizația Mondială a Sănătății a enumerat 35 de potențiale vaccinuri evaluate în teste clinice pe oameni în întreaga lume. Nouă dintre acestea sunt în ultima fază sau se pregătesc să intre.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) consideră că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi aprobat și disponibil în cantități suficiente cel mai devreme la începutul lui 2021.

Foto: EPA

Urmărește-ne pe Google News