Christian Mowbray este un mare fan al francizei „Star Wars” și a decis să-și numească fiul după personajul emblematic Luke Skywalker.

Cuplul a rezervat o vacanță în Republica Dominicană în luna octombrie. Trebuia să fie prima lor călătorie după mai bine de un deceniu.

Stupoare pentru familia din Marea Britanie când i s-a comunicat că pașaportul copilului nu poate fi emis. Ministerul de Interne a refuzat cererea pentru micuțul Loki Skywalker Mowbray. Instituția și-a motivat decizia afirmând că există posibile încălcări ale drepturilor de autor legate de numele ales.

Ministerul de Interne le-a transmis că trebuie să obțină acordul companiei Disney

Această decizie bizară a autorităților i-a lăsat pe Christian și Becky Mowbray în stare de șoc, punând sub semnul întrebării planurile de vacanță.

Mai mult, angajații Ministerului de Interne le-au comunicat părinților că trebuie fie să schimbe numele copilului, fie să obțină acordul companiei Disney pentru a primi documentul de călătorie.

„Nu știam că asta ar putea fi o potențială problemă. Înțelegem că al doilea prenume al lui Loki este protejat de drepturi de autor, dar nu avem nicio intenție să îl folosim în interes personal”, a fost replica lui Christian pentru Daily Star.

Situația a generat un stres considerabil pentru întreaga familie. Soldatul a menționat că ar fi fost profund dezamăgit dacă ar fi fost nevoit să modifice numele fiului lor.

După ce cazul a fost mediatizat în presa britanică, Ministerul de Interne a renunțat la solicitarea inițială. Un reprezentant al instituției a declarat că cererea familiei se află acum în curs de procesare.

Urmărește-ne pe Google News