„Fugarul apărea pe lista (Italiei – n.r.) cu cei mai periculoşi fugari deoarece era cunoscut în cercurile criminale ca o persoană apropiată de aşa-numita Camorra Romana”, a declarat poliţia naţională spaniolă într-un comunicat.

Francesco Lapis fusese condamnat în țara sa natală pentru trafic cu cantităţi mari de cocaină, haşiş şi marijuana între Spania şi Italia.

După ce Lapis a fugit din ţară, poliţia italiană a cerut ajutorul omologilor spanioli pentru depistarea sa, deoarece suspecta că se află în Spania.

Poliţia a declarat că iniţial s-a crezut că se află în Ibiza, dar când asociaţii săi au călătorit cu avionul din Franţa la Barcelona, agenţii au început o operaţiune de supraveghere pentru a-l depista pe Lapis în oraş. În încercarea de a se sustrage urmăririi, asociaţii lui Lapis au schimbat la un moment dat taxiul cu care plecaseră de la aeroport.

„În pofida măsurilor de precauţie pe care şi le-au luat, (poliţia – n.r.) a reuşit să continue urmărirea (acestora – n.r.) până la periferia oraşului Barcelona, unde au fost întâmpinaţi de fugarul însuşi pe un drum public, iar acesta a fost arestat rapid”, a precizat poliția spaniolă.

Urmărește-ne pe Google News