Cometele care au căzut pe Terra sunt cele care, conţinând „ingredientele” necesare, ar fi adus viaţa pe Terra, informează The Telegraph. Savanţii NASA au creat o replică a impactului unei comete asupra planetei noastre şi au demonstrat că aminoacizii, necesari creării vieţii, ar fi supravieţuit căldurii uriaşe şi şocurilor cauzate de coliziune.
Combinaţia de apă, energie şi aminoacizi, care împreună formează proteinele, ar fi putut cauza primele reacţii chimice, susţin oamenii de ştiinţă.
Descoperirea a fost prezentată la o întâlnire a Societăţii Americane de Chimie, iar oamenii de ştiinţă de la NASA au explicat că expunerea planetei la coliziuni repetate pe o perioadă lungă de timp cu comete, asteroizi şi meteoriţi ar fi putut lăsa câteva elemente chimice cheie pentru crearea vieţii pe Pământ.
Cometele, „bile” uriaşe de gheaţă, gaze, praf şi piatră orbitează în jurul Soarelui însă ocazional se eliberează de pe respectiva centură şi intră direct în sistemul nostru solar.
Dovezile existente arată că viaţa a apărut pe Pământ în urmă cu aproximativ 3,8 miliarde de ani, într-o perioadă în care se pare că a fost bombardată des de comete şi asteroizi. Până atunci, atmosfera Terrei ar fi fost prea fierbinte, susţin specialiştii, pentru a permite supravieţuirea oricărui element.
„Cometele ar fi fost pachetele ideale pentru a livra pe Pământ elementele necesare evoluţiei chimice care să ducă la naşterea vieţii”, susţine Dr. Jennifer Blank, care a condus acest studiu.

 
 

Urmărește-ne pe Google News