ZIUA DECISIVĂ, PAS CU PAS

ora 9.30 – La ora 13.30 vor începe dezbaterile asupra cererii procurorilor unde deputata independentă își va argumenta punctul său de vedere,cel în care susține că nu este necesară arestarea sa,ci doar începerea urmării penale pe numele său.Vom vedea dacă colegii săi vor ține cont de avizul negativ al deputaților juriști,atunci când,plenul deputaților va vota secret cu bile dacă o bagă sau nu la ”Beciul Domnesc”.

ora 13.20 – Elena Udrea a ajuns la Parlament. Fostul ministru a declarat că s-a întâlnit cu Traian Băsescu în această dimineață. „Băsescu mi-a urat să trec cu bine peste momentul asta”, a spus Udrea

ora 13.50 – SURSE: conform ordinului primit de la liderul PSD Liviu Dragnea toți deputații partidului vor vota cu bilele la vedere în cazul ridicării imunității parlamentare a Elenei Udrea.
Votul la vedere va fi doar pentru primul vot, cel prin care se cere încuviințarea urmăririi penale a deputatei, iar când se va vota pentru arestarea acesteia se va vota cu bilele în pumn.

ora 14.10

ELENA UDREA FACE DECLARAȚII ÎNAINTE DE ÎNCEPEREA VOTULUI

 

  • O să încep cu un lucru care ar putea să fie relativ amuzant, dacă pentru mine nu ar fi trist să fiu din nou în această situaţie. M-a întrebat presa dacă am primit sfaturi. Cine poate să îmi dea sfaturi în această privinţă? Am cea mai mare experienţă. Sunt a treia oară în opt luni în faţa dvs., care sunteţi chemaţi să votaţi arestarea mea preventivă.  Am stat 7 zile in arest preventiv, apoi in arest la domiciliu, apoi 72 de zile in arest preventiv, apoi in penitenciar la Targsor. Cred că putem să introducem arestarea Elenei Udrea ca procedură obişnuită.
  • Trebuie să recunoaşteţi că este un parcurs stupefiant şi pentru cei mai mari susţinători ai justiţiei din această ţară. Este o luptă pentru preluarea puterii, o luptă organizată pregătită din al doilea mandat al lui Traian Băsescu care vizează preluarea puterii. Perdeaua de fum care acoperă această acţiune este lupta anticorupţie, genial aleasă pentru că se bucură de suport popular.
  • Am auzit că abuzul de putere merită dacă asta înseamnă arestarea unor politicieni. Să nu uităm ce s-a întâmplat înainte de 89, când lumea trăia cu frica de securitate şi care a slăbit fibra acelui popor. E nevoie ca toţi cei care greşesc să plătească, ca aceia care conduc România să fie corecţi, să fie un exemplu pentru societate, să combatem fenomenul corupţiei, dar toate trebuie făcute în spiritul statului de drept şi să nu stricăm nevoia reală de justiţie prin răfuieli între puterile statului.
  • Ce pericol o reprezintă un om aflat sub control judiciar de 130 de zile? Ce fapte recente ale mele justifică o nouă cerere de arestare?
  • Sunteți chemați să dați un vot în orb care arată caracterul ţintit şi scopul procurorilor de a mă reduce la tăcere. Trebuie să fiu redusă la tăcere, pentru ca atunci cand am fost scoasă din pușcărie nu am tăcut. Trebuie să fiu trimisă din nou în beci.
  • Dosarele care apar ca ciupercile după ploaie pe numele meu. De opt luni mi se aduc zeci de acuzaţii. Cei care azi mă arestează timp de 10 ani au stat cu mine la masă. De ce nu au spus-o de atunci? Ori au fost împiedicaţi şi azi îmi sunt complici, ori nu au ştiut şi sunt incompetenţi, ori eu nu sunt coruptă.
  • Indiferent cât de parteneri cu sistemul va considerați, fiți convinși că va veni și rândul vostru. Plecați de bună voie acasă sau plecați la pușcărie.
  • Resping acuzațiile în mod categoric în forma în care le-a făcut Parchetul.

ora 14.40 – Elena Udrea a ieșit, zâmbitoare, din sală, înainte de vot. Ba chiar a glumit cu cei adunați acolo: „Stau aici, cu fumătorii! Dă-mi și mie o țigară, să nu mă tot filmeze”, i-a spus Udrea unui jurnalist.

ora 14.50 – S-a constituit comisia de numărare a voturilor. S-a început votul pe legile din lista de vot final, ulterior se vor vota cererile.
ora 15.15 – A început votul pentru ridicarea imunității pentru urmărirea penală. Elena Udrea și-a luat de la un automat un croissant cu șampanie.
ora 15.55 – 325 de parlamentari au votat, 299 de voturi au fost declarate valabile. S-a aprobat aprobat începerea urmăririi penale. 193 voturi pentru începerea umrăririi penale, 106 împotriva urmăririi penale și 6 voturi sunt nule.
ora 16.55 – 242 de deputați au votat cu privire la cererea DNA de reținere a Elenei Udrea. Cerea a fost respinsă cu 119 voturi pentru și 142 împotrivă.
ora 17.05 – PREMIERĂ – Se renumără voturile. Se pare că au fost cativa deputati care au bagat mai multe bile intr-o singura urnă, deoarece au încurcat urnele. În sala în care se numără voturile sunt discuții aprinse.
ora 17.30 – Elena Udrea așteaptă rezultatul în sala goală
ora 17.55 – Elena Udrea a intrat în sala unde se numără voturile. ”Vreau să văd ce se întâmplă!”

ora 18.00 – Udrea e ieșit din sală și face declarații. „Eu nu ştiu nimic, decât ce spuneti dvs pe surse. Aş vrea să ştiu rezultatul, nu m-au lămurit”, a declarat Elena Udrea.

ora 18.08 – Elena Udrea poate fi reținută, dar nu și arestată. 123 de deputați au votat pentru reținere, cerere DNA fiind aprobată. Cererea de arestare a Elenei Udrea a fost respinsă. Doar 115 aleși au votat pentru arestarea preventivă. Era nevoie de 122 de voturi.
ora 18.40 Udrea a făcut noi declarații, după ce s-a anunțat că poate fi reținută, dar nu și arestată. „Ce mi se întâmplă mie e o poveste de destin. Nu am crezut că se va vota a treia arestare pentru că e strigător la cer. Ce justiție e asta în care faci arestări preventive fără niciun motiv? Ce pericol sunt eu acum? Ăsta e circ, nu e justiție, iar imaginea Parlamentului are de suferit din modul în care se aplică justiția și se trimit aceste cereri la Parlament și se face acest circ în jurul lor”, a afirmat Udrea.

De ce o acuză procurorii DNA pe Elena Udrea

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut marți Camerei Deputaților ridicarea imunității pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru noi fapte.
Udrea este acuzată de săvârșirea următoarelor infracțiuni în exercițiul funcției: luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).
Ședința Comisiei juridice a Camerei Deputaților în care se vor analiza cererile DNA în acest noul dosar al Elenei Udrea va avea loc vineri.
DNA cere ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea umrăririi penale, a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.
Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat.
De asemenea, Elena Udrea este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.
Într-un comunicat de presă transmis marţi, DNA arată că procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, a transmis procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie referatul în acest caz, pentru a fi sesizată Camera Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale a Elenei Udrea, care a îndeplinit, succesiv, în perioada decembrie 2008 – februarie 2012, funcţiile de ministru al Turismului, ministru interimar al Mediului şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Aceasta este suspectată de luare de mită, în formă continuată, trafic de influenţă, în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată şi fals în declaraţii de avere în formă continuată, cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 – 2012.
De asemenea, procurorul şef al DNA a transmis acest referat ministrului Justiţiei, pentru a solicita Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a Elenei Udrea, pentru luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei şi spălare de bani în formă continuată.
FOTO: Gabriel PătruțVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

 
 

Urmărește-ne pe Google News