„Am văzut doar ce spuneți dumneavoastră, presa. Doar dumneavoastră aveți informații diferite sau interpretări diferite. (…) Mă duc să văd acuzațiile, să văd ce vorbesc, mai ales că din comunicatul DNA n-am înțeles foarte bine despre ce e vorba, despre ce ani, despre ce sume. Nici măcar nu știu pe ce să mă pronunț”, a afirmat Elena Udrea.
Ea a adăugat că îi va fi ușor să citească acest nou dosar cu șapte volume, față de dosarul „Gala Bute”, care are 70.
După mai bine de şase ore, Udrea a părăsit sala în care şi-a studiat dosarul, alături de avocaţi. „În dosarul meu este o nebunie de date, de nume, de contracte şi de comunicate în limba engleză. Dorin Cocoş nu m-a denunţat, singurul denunţ este al Anei Maria Topoliceanu”, a declarat, după analizarea dosarului, Udrea.
Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut marți Camerei Deputaților ridicarea imunității pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru noi fapte.
Udrea este acuzată de săvârșirea următoarelor infracțiuni în exercițiul funcției: luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).
Ședința Comisiei juridice a Camerei Deputaților în care se vor analiza cererile DNA în acest noul dosar al Elenei Udrea va avea loc vineri.
DNA cere ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea umrăririi penale, a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.
Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat.
De asemenea, Elena Udrea este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.
Într-un comunicat de presă transmis marţi, DNA arată că procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, a transmis procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie referatul în acest caz, pentru a fi sesizată Camera Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale a Elenei Udrea, care a îndeplinit, succesiv, în perioada decembrie 2008 – februarie 2012, funcţiile de ministru al Turismului, ministru interimar al Mediului şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Aceasta este suspectată de luare de mită, în formă continuată, trafic de influenţă, în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată şi fals în declaraţii de avere în formă continuată, cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 – 2012.
De asemenea, procurorul şef al DNA a transmis acest referat ministrului Justiţiei, pentru a solicita Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a Elenei Udrea, pentru luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei şi spălare de bani în formă continuată.
Sursă foto: Evenimentul Zilei
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro