Iată ce recomandă specialistul:
- Algele se pot culege din mare, apoi mărunţite şi amestecate cu nămol se aplică pe corp, timp de 50 de minute, în zonele cu probleme, pentru tratarea şi eliminarea celulitei sau pentru vindecarea artritei şi a diferitelor forme de dermatoze.
- În cazul celulitei, se pot face împachetări, la fel ca în cabinetele cosmetice.
- De asemenea, sunt recomandate şi băile în apa mării unde sunt algele. Concentraţia lor ridicată de proteine, vitamine, carbohidraţi şi minerale (iod, magneziu, potasiu, fier, zinc) reprezintă un tratament complet pentru sănătatea organismului. Astfel, sodiul este eficient în prevenirea deshidratării corpului, implicânduse într-o mulţime de procese biochi mice de la nivel celular, în timp ce siliciul păstrează rezistenţa ţesuturilor şi are rol în sinteza colagenului.
- De asemenea, fosforul este important pentru elasticitatea muşchilor, iar iodul – unul dintre cele mai importante elemente conţinute de alge – revitalizează celulele, măreşte puterea de eliminare a toxinelor, stimulează circulaţia sangvină şi echilibrează rezervele de grăsime din organism”.
Sânziana Buruiană: «Nu ştiam că-s bune pentru sănătate»
“Eu am şi făcut baie în marea plină cu alge, weekendul trecut, când am fost la Mamaia, fără să ştiu că sunt bune pentru sănătate şi pentru frumuseţe. Când mai merg la mare o să iau alge de la Mamaia şi o să îmi fac împachetări”, ne-a spus Sânziana Buruiană.
Cristina Roman: «O să îmi iau şi în bagaje pentru acasă»
“Abia aştept să merg la mare să fac o baie în apa cu alge. Dacă sunt bune pentru celulită, o să îmi fac măşti şi împachetări cu alge şi cu nămol, mai ales că acest tratament e gratis, direct la malul mării şi 100% natural. O să iau şi în bagaje, să am pentru tratament acasă”, s-a arătat încântată de sfatul dermatologului manechinul Cristina Roman, cunoscută ca “sosia Adelinei Pestriţu”.
Au strâns 5.000 de tone
De la începutul lunii, peste 5.000 de tone de alge au fost colectate, dar muncitorii, care lucrează mai ales noaptea, susţin că truda lor este în zadar. Algele din larg vin la mal aduse de curenţi şi intră imediat în putrefacţie, pentru că temperaturile sunt foarte ridicate. În lipsa unor plase care să împiedice algele să ajungă la ţărm, plajele se umplu imediat de aceste plante.
100.000 de turişti, aşteptaţi în weekend
Chiar dacă la malul mării s-au strâns tone de alge, turiştii români nu pot renunţa la escapada de la sfârşitul săptămânii pe Litoral. Weekendul acesta, hotelierii estimează că vor primi circa 100.000 de turişti amatori de distracţii estivale.
Bulgarii şi-au pus plase şi au scăpat de nesuferitele alge
Bulgarii se bălăcesc în aceeaşi mare ca şi noi, doar că ei sunt mai inteligenţi! La aproximativ 100 de metri de ţărm au pus plase care împiedică algele să ajungă la mal
La chinezi nu se mai vede marea!
“Fraţii” noştri chinezi ori au auzit şi ei de sfaturile dermatologilor, ori sunt la fel de ineficienţi ca şi noi în eliminarea algelor. Cert este că un covor dezgustător de alge a transformat malul Mării Galbene într- o adevărată mlaştină. Aşadar, se poate şi mai rău ca la Mamaia…
Plajă artificială în parcul Pantelimon
Bucureştenii care vor să scape de algele de la mare vor putea să facă plajă, din vara anului viitor, în parcul Pantelimon. Reprezentanţii Primăriei sectorului 3 au de gând să amenajeze aici, pe o suprafaţă de 10.000 mp, o plajă artificială, cu nisip. „Plaja de pe malul lacului Pantelimon va fi amenajată cu tot ce trebuie pentru ca oamenii să se simtă bine. Vor fi şezlonguri, umbreluţe şi cabine de schimb”, ne-a declarat Ştefan Dumitraşcu, arhitectul- şef al sectorului 3. Singurul inconvenient e că bucureştenii care vor merge să se bronzeze pe malul lacului nu vor avea unde să facă baie, aşa că dacă vor dori să se răcorească, vor trebui să se mulţumească cu duşurile. Distracţia nu va fi gratuită. Reprezentanţii primăriei vor pune şi o taxă de intrare, dar deocamdată nu s-a stabilit cât va fi aceasta.