O cantitate de apă record a căzut în Harris County, una dintre zonele cele mai afectate de Havery, unde au fost înregistrați 19 morți.  Autoritățile din regiuna din care face parte și orașul Huston, au confirmat creșterea numărului deceselor și au spus că încă mai trebuie să facă autopsiile la opt persoane pentru a vedea dacă decesele lor au fost legate de furtună.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Prognoza pe următoarele zile

Meteorologii prognozeaza că Harvey va continua să scadă în intensitate în următoarele zile și va fi degradat în cursul zilei de joi, urmând ca furtuna ucigașă să se termine în trei-patru zile.

Totuși, vânturile de până la 64 km/h Harvey are încă destul de multă putere și are capacitatea de a crea noi daune, de aceasta dată mai în nord.

Centrul Național al uraganelor spune că Harvey ar putea provoca inundații la granița dintre Louisiana și Texas, în nord-est spre Tennessee și Kentucky.

Amenințarea ploilor abundente pentru Houston s-a încheiat, însă inundațiile catastrofale și potențial mortale vor continua în Houston, Beaumont, Port Arthur și sud-vestul Louisiana pentru restul săptămânii.

Poluare de proporții din cauza inundațiilor

Oficialii de stat spun că apele au răsturnat două tancuri de stocare a petrolului în sudul Texasului, care au provocat deversarea a aproape 30.000 de galoane de țiței. De asemenea au fost înregistrate scurgeri uriașe de petrol și gaze. Printre acestea se numără o scurgere de 16.170 de galoane (385 barili) în apropierea orașului Westhoff și 13.272 gallon (316 barili) care s-au varsă la vest de Hochheim.


Citește și: Uraganul Harvey a ucis șase membri ai aceleiași familii. Un bărbat a vrut să-și salveze nepoții, însă a văzut cum aceștia sunt luați de puhoaie


Urmărește-ne pe Google News