Temperaturile extreme, mult sub normalul acestei perioade, se datorează unui val de aer rece siberian, care a acoperit deja jumătate de ţară şi a adus ploi şi ninsori alimentate de un ciclon care s-a format în zona Mării Negre.
La prânz, temperatura s-a apropiat de pragul îngheţului, în multe zone din ţară. Din cauza vântului, la Vârful Omu, temperatura resimţită a fost de minus 18 grade.
În cursul zilei de joi, în Munții Bucegi a nins ca în mijlocul iernii, iar stratul de zăpadă este deja de câţiva centimetri şi se anunţă a creşte în zilele următoare.
Iarna timpurie şi-a făcut simţită prezenţa şi la altitudini mai mici, tot la munte. Pe Valea Prahovei, în zona staţiunilor, a nins slab, însă zăpada nu s-a aşternut deocamdată.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare de răcire a vremii, valabilă în majoritatea regiunilor, începând din dimineaţa zilei de vineri şi până duminică la prânz.
Potrivit meteorologilor, în intervalul 16 noiembrie, ora 5:00 – 18 noiembrie, ora 12:00, vremea va deveni rece în toată ţara, chiar deosebit de rece în estul şi sud-estul teritoriului, unde şi vântul va avea unele intensificări. Valorile termice vor fi negative în cursul nopţilor şi al dimineţilor în majoritatea regiunilor.