Sauropodele au ajuns la o înălține de 15 metri și cântăreau peste 10 tone. Pe lângă aceștia s-au găsit și urme ale teodropilor – „verișorii mai în vârstă” ai Tyrannosaurus rex, care aveau o înălțime de doi metri.
Se crede că acestea sunt cele mai vechi fosile dinozaur găsite vreodată în Scoția.
Un alt set de urme de dinozauri au fost de asemenea găsite pe Skye în 2015, dar sunt puțin mai tinere și mult mia mici.
Geologii spun că noile descoperiri sunt importante, deoarece dovezile din perioada Jurassicului Mijlociu sunt rare și au fost găsite puține astfel de situri în întreaga lume.
„Cu cât căutăm mai mult pe Insula Skye, cu atât găsim mai multe urme de dinozaur. În acest sit nou se înregistrează (urme de la) două tipuri diferite de dinozauri – verii cu gât lung ai brontozaurilor şi verii cu dinţi ascuţiţi ai T. Rex (rămase) într-o lagună puţin adâncă de pe vremea când Scoţia era mult mai caldă, iar dinozaurii îşi începeau marşul către dominaţia mondială”, a explicat dr. Steve Brusatte de la Universitatea din Edinburgh, unul dintre participanţii la cercetare.
Cercetătorii au măsurat, fotografiat şi analizat circa 50 de urme de picioare într-o zonă de reflux de la Brothers Point (Rubha nam Brathairean) de pe un promontoriu din peninsula Trotternish. Descoperirea adaugă la dovezi în creștere că reptilele preistorice au fost răspândite pe Skye într-o perioadă de pivot în evoluția lor.