Ursoaica a trecut granița în această dimineață, venită din orașul Sambir, și va ajunge în cursul serii la Zărnești.
Reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni, care deține sanctuarul de urși, spun că Masha este stresată și agitată din cauza faptului că se află într-o cușcă, în mers, dar este bine, este hrănită, iar un medic îi va verifica starea de sănătate când va ajunge în adăpostul din Zărnești.
„Se fac pauze din mers și primește mâncare și apă. I-am adus și noi struguri, sunt fructele ei preferate, miere și pâine”, spune asociația.
La 40 de kilometri de locul în care stătea Masha în Ucraina temporar, până ce s-a putut face transportul, au fost acum câteva zile bombardamente și câteva zeci de civili au fost răniți, câțiva chiar uciși. Am avut emoții, e o zonă de război în care nu știi la ce te poți aștepta.
Asociația Milioane de Prieteni:
Masha a stat 19 ani într-un circ ambulant din Ucraina, unde se afla de la vârsta de câteva săptămâni, potrivit Asociației Milioane de Prieteni. La circ făcea trucuri pentru spectatori, mergea pe trotinetă, sărea prin cercuri și peste obstacole, iar restul timpului și-l petrecea într-o cușcă mică de fier într-o dubă.
Câini, cai și un leu, refugiați în România
La jumătatea lunii februarie, Fundația BF Nathan din Ucraina a cerut Asociației Milioane de Prieteni să o preia și a fost mutată într-un spațiu provizoriu, în orașul Sambir. Ursoaica ar fi trebuit să ajungă în România pe 1 martie, însă începutul războiului a blocat transportul ei la noi în țară.
Refugiate din calea războiului au venit în România și alte animale. O grădină zoologică din Zaporojie a trimis la noi în țară un leu pe nume Simba și un lup, care au fost adăpostiți la grădina zoo din Rădăuți. De-acolo vor ajunge în Africa, potrivit Digi24.
De asemenea, la grădina zoo din Suceava au fost aduși de pe teritoriul Ucrainei 40 de câini și doi cai, unul din Harkov, iar celălalt de la circ, din Cenăuți.