În cinstea acestui eveniment, masivul mamifer care este vedeta stațiunii Straja va avea parte de un meniu special, din care nu va lipsi tortul de fructe.

„Vom face o sărbătoare din care nu va lipsi tortul cu fructe şi faguri de miere, atât de apreciat de Baloo. Îi vom cânta ‘La mulţi ani!, iar apoi copiii vor primi, şi ei, tort cu fructe. Încercăm să-l răsfăţăm pe Baloo”, a declarat, vineri, cabanierul Emil Părău pentru Agerpres.

Sărbătoarea va începe dimineaţa, cu un concurs de schi dedicat copiilor cu vârstele cuprinse între 3 şi 15 ani. Copiii care vor lua parte la Cupa „Baloo” vor fi împărţiţi pe cinci categorii de vârstă, iar la final vor fi premiaţi cu diplome, medalii, cupe şi diverse cadouri.

Festivitatea dedicată ursului Baloo va începe la ora 14,00, în zona cabanei Montana, unde se află amenajat locul în care trăieşte acesta.

Povestea lui Baloo a început în anul 2000, când puiul de urs a fost găsit inconştient în pădure de un angajat al Ocolului Silvic Petroşani. Extrem de slăbit, puiul de câteva săptămâni a fost dus de pădurar la spitalul din Petroşani, unde a fost salvat după ce i-au fost administrate perfuzii cu medicamente.

Inspiraţi de ursul din Cartea Junglei, oamenii l-au botezat Baloo, iar câteva săptămâni a fost îngrijit de o secretară de la Ocolul Silvic Petroşani. Apoi a fost dus de cabanierul Emil Părău în staţiunea Straja.

Timp de doi ani, ursul Baloo putea fi văzut umblând liber prin staţiune, după care a fost mutat într-un ţarc special construit pentru el.

Foloseste urmatoarele 5 minute sa vezi cateva curiozitati despre fructe!

CAPTURĂ FOTO: Youtube

Urmărește-ne pe Google News