Acesta a precizat pentru Agerpres că recoltarea nu este condiţionată de expirarea unei anumite perioade, dacă se face în baza unei autorizaţii. După expirarea acesteia, autorizația poate fi reînnoită până când animalul sălbatic este găsit şi împuşcat.

Conform prefectului, în prezent, la nivelul judeţului Braşov, aceasta este singurul caz activ în care un „urs problemă” este căutat pentru a fi recoltat deoarece, deocamdată, nu a fost confirmată prezenţa vreunui alt exemplar de acest gen.

Pe lângă reprezentanţii Primăriei, la căutări participă jandarmi, reprezentanţi ai ocolului silvic şi un medic veterinar.

Conform ultimelor date statistice făcute publice de APM Braşov în august 2023, în județ ar trăi 1.675 de exemplare de urs brun, în creştere uşoară faţă de anul precedent, când numărul acestora a fost de 1.633.

Din estimările specialiştilor, din 2016 şi până în 2021, numărul acestora a crescut cu 65%.

Potrivit cotei aprobate de Parlament, în judeţul Braşov se pot recolta fără autorizaţie 45 de exemplare. 

Două persoane au fost atacate de un urs, duminică seara, în localitatea Crizbav, din județul Brașov. Una dintre victime este o fată de 14 ani, însărcinată în 6 luni, iar cea de-a doua persoană, un bărbat de 68 de ani. Ambii s-au ales cu multiple răni și au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Urmărește-ne pe Google News