Ursul va fi supus unor analize de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova pentru a stabili dacă era turbat.

„Aşteptăm să aducă animalul. Vom face examen anatomo-patologic şi în vederea depistării virusului rabic”, a declarat miercuri directorul DSVSA Prahova, George Stratulat, pentru News.ro.

Potrivit acestuia, probele biologice pentru depistarea virusului rabiei vor fi analizate întâi la Ploieşti, fiind trimise şi la Bucureşti probe pentru confirmarea sau infirmarea rezultatului.

Dosar penal deschis de polițiști

Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal „pentru ucidere din culpă şi braconaj cinegetic”.

„Unitatea de parchet urmează să se pronunţe şi sub aspectul legalităţii împuşcării exemplarului de urs. Din verificările efectuate până la acest moment, s-a conturat o stare de necesitate ce a impus extragerea exemplarului de urs prin împuşcare, pentru prevenirea unor alte evenimente negative”, a transmis, miercuri, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Tânără în vârstă de 19 ani, care era din Iaşi, însă avea viză de flotant în Bucureşti, a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, apoi a fost târâtă de animal și a căzut în prăpastie.

Recuperarea trupului fetei a fost extrem de dificilă din cauza terenului accidentat și a prezenței ursului, care a încercat în repetate rânduri să îi atace pe salvatorii montani, au anunțat marți salvamontiștii. Ulterior, animalul a fost împușcat.

„Având în vedere faptul că ursul prezenta pericol pentru salvatorii prezenţi la faţa locului, întrucât a încercat în repetat rânduri să îi atace, echipa de intervenţie constituită conform OUG 81/2021 a hotărât împuşcarea acestuia, lucru care s-a şi realizat”, a informat, la acel moment, IPJ Prahova. 

Urmărește-ne pe Google News