”S-au mai depus vineri şi luni plângeri penale, fiind deschise alte trei dosare. Cele trei plângeri vizează abuz în serviciu, braconaj şi fals. Sunt plângeri făcute de diferite persoane care au considerat că au existat indicii privind aceste fapte. În cauză s-a dispus contopirea tuturor dosarelor. Cele trei plângeri s-au anexat la dosarul iniţial, deschis pentru uz de armă letală”, a declarat, luni, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean.

Potrivit sursei citate, în cauză se fac cercetări sub mai multe aspecte, iar plângerile viitoare sau cele depuse în altă parte vor ajunge la acelaşi dosar.

”Toate plângerile care s-au formulat în diferite locuri şi toate despre care am fost informaţi că se vor depune vor ajunge la acest dosar. Deocamdată se efectuează cercetări”, a mai declarat Ion Veştemean.

Acesta a precizat că toate imaginile de pe camerele de supraveghere în care apare ursul vor fi analizate şi că poliţiştii o caută pe femeia care s-a închis într-o bancă în momentul în care ursul a venit spre ea.

”În această dimineaţă (luni – n.r) colegul meu care se ocupă de acest caz a dispus să se preia toate imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a fi analizate. De asemenea, s-a dispus identificarea persoanei care apare în imaginile date publicităţii sâmbătă, fiind vorba despre o femeie aflată în incinta unei bănci. Deocamdată, poliţistul care a primit această însărcinare nu a anunţat vreun rezultat”, a precizat  Veştemean.

Ursul a fost ucis în dimineaţa zilei de 12 octombrie, la Sibiu, în urma unei operaţiuni de capturare a lui care a durat în jur de două ore. În acest timp, animalul a trecut prin aproape jumătate de oraş, inclusiv prin centru, şi a urcat pe acoperişuri.La intervenţie au participat zeci de poliţişti, jandarmi, pompieri, medici, vânători, angajaţi ai Direcţiei Silvice, ai Direcţiei Sanitar Veterinare, dar şi reprezenţi ai altor instituţii.

Ursul brun avea aproximativ cinci-şase ani, 175 de kilograme şi 160 de centimetri lungime. Cadavrul a fost incinerat la câteva ore de la ucidere.

Poliţia Sibiu a deschis, în 12 octombrie, dosar penal pentru uz de armă letală după uciderea ursului care a ajuns în oraş şi a străbătut mai multe străzi înainte de a fi prins în curtea unei fabrici.

Citește și: Ursul a fost împușcat la Sibiu pentru că autoritățile au acționat în grabă

Urmărește-ne pe Google News