Andi este un urs de doar doi ani, care a crescut hrănindu- se din tomberoanele restaurantelor de la marginea Braşovului. Iniţial, l-a atras mirosul grătarelor care sfârâiau la fiecare sfârşit de săptămână. Apoi, a văzut că în locurile unde arde focul, după ce oamenii pleacă, rămân resturi şi pentru el, aşa că şi-a făcut un obicei din a-i urmări. Uşor-uşor, puiul de urs s-a făcut mare şi avea nevoie de mai multă mâncare, prin urmare a început să meargă şi pe lângă pensiuni, unde răsturna tomberoanele şi apoi se ospăta. În scurt timp, oamenii nu l-au mai speriat şi, într-o seară, a intrat direct în bucătăria unui restaurant în care avea loc o nuntă… Când lumea a început să ţipe şi să se agite, a şters-o, dar nu înainte de a înhăţa un sac de cartofi.
Habar n-a avut că păţania era să îl coste viaţa: speriate că oamenii ar putea fi răniţi, autorităţile din Braşov au decis că ursul trebuie împuşcat! Din fericire, membrii asociaţiei “Milioane de Prieteni” au aflat de isprăvile sale şi şi-au luat angajamentul de a avea grijă de Andi în rezervaţia de urşi de la Zărneşti. “Chiar dacă sanctuarul oferă cele mai bune condiţii de trai, pentru un urs sălbatic rămâne totuşi o închisoare pe viaţă. Andi nu va mai fi niciodată liber, pentru că riscă să se apropie de alte aşezări umane”, ne-a declarat Cristina Lapiş, preşedinta asociaţiei “Milioane de Prieteni”.