„Aş face vaccinul AstraZeneca fără să mă gândesc de două ori, la fel ca produsele Moderna şi BioNTech/Pfizer, a declarat von der Leyen publicaţiei Augsburger Allgemeine.
Declarațiile Ursulei von der Leyen vin la doar o lună după ce Comisia Europeană a intrat într-o polemică acută cu AstraZeneca.
Comisia i-a reproşat companiei britanico-suedeze că ar fi dat prioritate Marii Britanii în faţa UE în furnizarea vaccinului, ceea ce AstraZeneca a negat.
Preferinţa pe scară largă pentru vaccinul BioNTech, de concepţie autohtonă, a făcut ca în Germania un număr în creştere de vaccinuri AstraZeneca să rămână nefolosite, oficiali şi politicieni s-au întrecut în a sugera modalităţi de a se asigura că serurile nu se vor pierde.
Senatoarea Elke Breitenbach, membră a comisiei pentru afaceri sociale din Berlin, a propus ca dozele neutilizate să fie administrate celor 3.000 de persoane fără adăpost care trăiesc în centre provizorii în capitala germană.
La rândul său, ministrul de interne Horst Seehofer a declarat anterior că vaccinurile neutilizate ar trebui să ajungă la poliţie.
În România, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre reacţiile adverse la vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca.
Asta în condițiile în care, conform cifrelor oficiale, cele mai multe reacții adverse din ultimele 24 de ore s-au produs după administrarea vaccinului AstraZeneca, 147, în comparație cu Pfizer, 53.
FOTO: Hepta