Knut este un pui de urs polar nascut la Gradina Zoologica din Berlin. Respins de mama sa dupa nastere, ursuletul a fost crescut de ingrijitorii parcului, de care s-a atasat foarte tare. Acest lucru a fost considerat periculos de cativa asa-zisi protectori de animale care au propus ca micul Knut sa fie eutanasiat. Vineri, ursuletul a fost salvat.

Povestea trista a lui Knut a trezit simpatia germanilor dupa ce a fost la un pas de moarte pentru ca mama sa  l-a respins imediat dupa nastere, aparent fara nici un motiv. Fratele lui Knut, respins de asemenea la nastere, nu a supravietuit. Faptul ca micul Knut urma sa fie eutanasiat a starnit mania iubitorilor de animale din toata lumea, iar  presa internationala a publicat fotografii ale ursului, pentru a-i  sensibiliza pe cei care ii doreau moartea.

Puiul a fost adoptat de un ingrijitor de la zoo

Veterinari, aparatori ai drepturilor animalelor si alti experti s-au lansat apoi intr-o controversa privind soarta puiului de urs salvat de la moarte si crescut in prezent de ingrijitorul Thomas Doflein. Acesta a decis vineri sa-l adopte pe Knut si astfel sa-l fereasca de asa-zisii protectori ai animalelor care saptamana trecuta doreau moartea puiului de urs.

 

Urmărește-ne pe Google News