În clipul amuzant difuzat de Casa Regală astă-vară, ursulețul neîndemânatic bea cea mai mare parte din ceaiul oferit de regină, apoi strivește, din greșeală, dulciurile. Îi oferă unul dintre sendvișurile sale cu marmeladă de portocale din celebra pălărie roșie. Dar regina îl surprinde pe ursulețul drăgălaș cu sendvișul pe care îl scoate din geantă. La final, își oferă unul altuia un zâmbet sincer și cald.

Acum, după ce regina Elisabeta a II-a a murit, Paddington își ia la revedere în cel mai politicos mod posibil, prin intermediul unui mesaj postat pe contul său oficial de Twitter.

De la publicare, tweet-ul a fost apreciat de aproape 900.000 de ori.

Ursulețul Paddington, un personaj iubit din literatura pentru copii, a apărut prima dată pe 13 octombrie 1958, în cartea „A Bear Called Paddington”, a lui Michael Bond. Au urmat peste 20 de titluri.

Povestea lui Paddington începe în jungla din Peru, unde casa lui este distrusă de un incendiu. Ursulețul este forțat să facă o călătorie dificilă spre Londra, ascuns pe o barcă de salvare, în speranța unei vieți mai bune. În Marea Britanie, viața nu e atât de ușoară pe cât se aștepta, dar întâlnește familia Brown, care îi oferă un adăpost.

Pentru Paddington, acest act de compasiune este nu doar refugiul pe care îl merită, ci îi aduce și pe membrii Brown împreună în moduri la care nu se așteptau.

Usulețul imigrant și politicos din întunecatul Peru, cu pălăria lui veche, valiza ponosită, paltonul albastru și plăcerea sendvișurilor cu marmeladă de portocale a devenit un personaj clasic din literatura pentru copii engleză.

Cărțile cu Paddington au fost traduse în 30 de limbi în 70 de titluri și s-au vândut în peste 30 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Paddington Bear a fost adaptat pentru televiziune, filme și a apărut în reclame. Paddington (2014) și Paddington 2 (2017) au fost nominalizate la premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic.

 
 

Urmărește-ne pe Google News