Blocul in care locuiesc dispune din momentul constructiei si darii sale in folosinta de o uscatorie utilizata cu deosebire de detinatorii apartamentelor de la parter, apartamente care nu au balcoane. Desi dispunem si de un spatiu distinct destinat administratiei, dl administrator solicita sa i se atribuie uscatoria, cerinta motivata de faptul ca la ora actuala aceasta este utilizata de putine familii. In plus, se angajeaza sa plateasca drept chirie exact suma ce i-ar reveni pentru munca de administrator. Este posibil sa se schimbe destinatia uscatoriei numai pentru ca asa vrea dl administrator?
Vasile Latea, Bucuresti

Raspuns: Uscatoria este un bun comun si nu-si poate schimba destinatia decat cu acceptul tuturor detinatorilor de cote- parti si cu deosebire a celor din imediata vecinatate, atat pe orizontala, cat si pe verticala. In eventualitatea ca administratorul isi insuseste uscatoria, puteti deschide o actiune judecatoreasca impotriva persoanelor care au favorizat o astfel de ilegalitate.

Recent, in factura pentru plata gazelor consumate am observat ca se adaugase o suma in plus numita taxa de ve-rificare. Este corect sa ni se pretinda asa ceva?
Constantin Glont, Bucuresti

Raspuns
: Taxa de verificare, ca de altfel si taxa pentru revizia periodica a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale sunt prevazute in contractele incheiate cu Distrigaz Sud. Distrigaz este obligata sa efectueze verificari la maximum doi ani si revizii la zece ani. La ora actuala, tariful pentru verificarea unui punct de lucru este de 13,64 lei, iar pentru revizie, 23,38 lei. Si inca un amanunt: in situatia in care se impune remedierea unor defectiuni si chiar inlocuirea unor piese, acestea intra tot in obligatia clientului. Solutiile de remediere provizorii sunt categoric interzise. Deci, este corect.

Eugen Eftimiu
Specialist in probleme locative

 
 

Urmărește-ne pe Google News