„Florin Iordache – părintele OUG 13, resuscitată și împinsă grăbit spre adoptare zilele acestea de Coaliția PSD-PNL – va avea garantată funcția de președinte al Consiliului Legislativ încă 5 ani, cu posibilitatea prelungirii cu încă 5 ani. Un vot în acest sens a fost dat în Comisia juridică a Camerei Deputaților, iar USR a fost singurul partid care s-a opus recompensării fățișe a ministrului PSD «Altă întrebare»”, a transmis Uniunea Salvați România, marți, 4 aprilie.

Potrivit partidului de opoziție, garanția rămânerii lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ a fost introdusă într-un proiect PSD care a primit raport favorabil în ședința Comisiei juridice din Camera Deputaților.

USR a propus ca mandatele în curs ale președintelui Consiliului Legislativ și președinților de secție să înceteze în termen de 2 ani de la intrarea în vigoare a legii, fără posibilitatea reînnoirii, dar amendamentul a fost respins de PSD-PNL-UDMR.

„Prin urmare, mandatul lui Florin Iordache și mandatele actualilor președinți de secție vor înceta la 5 ani după ce legea intră în vigoare. În plus, există posibilitatea reînnoirii mandatelor, ceea ce înseamnă că părintele OUG 13 are șanse sporite să rămână la șefia Consiliului Legislativ în următorii 10 ani”, a mai precizat USR.

În octombrie 2020, Florin Iordache a câștigat șefia Consiliului Legislativ. Fost ministru în Guvernul Grindeanu și autor al OUG 13 care modifica Codul Penal și Codul de Procedură Penală și care a generat unul dintre scandalurile anului 2017, a fost votat de 185 de senatori și deputați, în vreme ce fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a primit 41 de voturi.

La scurt timp după vot, Dan Barna, pe atunci președinte USR, a catalogat numirea lui Florin Iordache „o sfidare la adresa oricărui român cinstit”, iar liderul de atunci al PNL, Ludovic Orban, l-a caracterizat pe Iordache drept „sluga lui Dragnea”, fostul lider al PSD.

Urmărește-ne pe Google News