„Semnatarii sesizării către Comisia Europeană, deputații USR Oana Țoiu, Radu Miruță și Cristian Seidler, spun că este inacceptabil ca ceea ce a fost plătit sub formă de contribuție suplimentară pentru toți angajații care au lucrat în grupe de muncă să nu se regăsească nicăieri în noua formulă de calcul. Practic, Ciucă și Ciolacu le spun acestor oameni că nimic din ceea ce ei au contribuit suplimentar toată viața brusc nu mai contează”, a transmis USR.

Partidul condus de Lasconi a susținut că cele două partide din coaliția de guvernare au ales să nu taie pensiile speciale, ci să afecteze financiar persoanele care au muncit în condiții dificile și au contribuit la sistemul public de pensii.

„În loc să taie pensiile speciale pe care să le ducă în zona de contributivitate, Coaliția PSD-PNL a decis să le bage mâna în buzunar oamenilor care au dus greul acestei țări la propriu, lucrând o viață în condiții grele de muncă și care au contribuit pentru ceva ce acum nu mai primesc”, spune USR.

Noua lege a pensiilor îi dezavantajează pe unii pensionari care au lucrat în condiții grele, vechile grupe I și II, cum sunt de exemplu minerii, cei din industria nucleară sau asistentele medicale de la ATI, potrivit Euronews.

Confederaţia Sindicală Meridian a transmis și ea că actuala lege a defavorizat persoanele care au lucrat în grupe de muncă, persoanele cu dizabilităţi şi cu diverse grade de invaliditate, dar şi pensionarii cu pensii mici cărora, după recalculare, le-a rezultat o pensie mai mică, care va fi indexată la valoarea recalculată.

Practic, spun sindicaliștii, noua Lege a pensiilor desfiinţează grupele de muncă privind condiţiile de muncă deosebite şi speciale deoarece pensionarii care au lucrat în aceste condiţii nu beneficiază de puncte de stabilitate

Urmărește-ne pe Google News