USR susține că la votul de miercuri, 7 martie, nu a existat cvorum în plenul reunit al Parlamentului, iar președintele de ședință a refuzat să verifice. „De fapt, președintele de ședință nu a verificat cvorumul întrucât știa că această condiție legală nu era îndeplinită, pentru că erau mai puțin de 69 de senatori”, se arată în comunicatul partidului de opoziție.

„PSD și PNL tratează Parlamentul ca pe propria moșie, așa cum fac și cu România. La votul de miercuri pentru șefia CNA și conducerea Autorității de Audit de la Curtea de Conturi nu au avut suficienți oameni în sală pentru vot, dar au mers mai departe, în ciuda solicitării USR de a fi verificat cvorumul. Am depus, în acest sens, sesizări la Curtea Constituțională, împreună cu Forța Dreptei. PSD și PNL calcă în picioare Constituția pentru că se grăbesc să își împartă România ca pe o pradă, își împart instituțiile statului în spatele ușilor închise”, a spus Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților și purtătorul de cuvânt al USR.

„Cu prilejul ultimei ședințe de plen comun a celor două Camere ale Parlamentului, PSD și PNL au forțat votul pentru numirea în funcții a unor persoane cu calități îndoielnice pentru a ocupa aceste poziții de responsabilitate, în ciuda avertismentului legat de neîndeplinirea cvorumului legal de ședință după ce parlamentarii din Forța Dreptei și cei din USR au anunțat boicotarea votului”, a transmis și Forța Dreptei, partidul condus de Ludovic Orban.

Monica Gubernat, votată la șefia CNA. Soția rectorului SNSPA, la Curtea de Conturi

Camera Deputaților și Senatul s-au reunit marți, 7 martie, în plen comun și au votat președintele Consiliului Național al Audiovizualului şi un vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, în locul lui Niculae Bădălău, aflat în arest pentru trafic de influenţă şi dare de mită în formă continuată.

Astfel, Monica Gubernat, susținută de PSD, a revenit la conducerea CNA, prin votul Parlamentului, cu 233 de voturi „pentru” şi 4 „împotrivă”.

De asemenea, Camelia Pricopie, soția rectorului SNSPA Remus Pricopie, susținută și ea de partidul condus de Marcel Ciolacu, a fost votată vicepreşedinte al Curţii de Conturi cu 232 de voturi „pentru” şi 3 „contra”. Postul a rămas vacant după ce Parlamentul a decis pe 5 decembrie 2022 să-l revoce din funcție pe Niculae Bădălău, în urma arestării preventive. Fostul senator PSD a fost reținut de procurorii DNA pe 27 noiembrie și a fost trimis în judecată pe 16 decembrie, pentru trafic de influenţă şi dare de mită în formă continuată.

Camera Deputaţilor şi Senatul ar fi trebuit să voteze și șeful Autorităţii Electorale Permanente (AEP), dar votul a fost amânat pentru 28 martie. Potrivit surselor Libertatea, partidul condus de Nicolae Ciucă nu l-a vrut pe prefectul Capitalei, Toni Greblă, propus de PSD, la șefia AEP.

 
 

Urmărește-ne pe Google News