„Echipa lui Cîțu contestă semnăturilor, este fără precedent. O semnătura olografă rămâne olografă și când este scanată sau când e pe un șervețel. De un an și jumătate se votează prin telefon, prin tabletă în spatele cărora nu știm cine se află. Există preluare pe suport digital a semnăturii olografe a fiecărui român – o semnătură olografă rămâne o semnătura olografă, doar cel care o deține poate contesta aceasta semnătură”, a declarat Ionuț Moșteanu.
Deputatul USR a numit scandalul drept „o perdea de fum prin care Florin Cîțu încearcă să se mai agațe câteva zile de scaunul de la Palatul Victoria”.
Moșteanu a făcut apel la Marcel Ciolacu să susțină moțiunea de cenzură și l-a acuzat pe liderul PSD că prin schimbările de poziție vrea, de fapt, să-l susține pe Florin Cîțu.
„Dacă îl vrea plecat pe Cîțu, așa cum spune de 8 ani, și dacă nu a pus PSD la remorca lui Florin Cîțu atunci trebuie să se prezinte”, a precizat deputatul.
El l-a îndemnat pe președintele Iohannis să îi ceară demisia premierului cu ocazia întâlnirii pe care o vor avea cei doi, luni la 12.30.
„Înțeleg că azi e o întâlnire între președintele Iohannis și premierul Cîțu, sper ca în urma întâlnirii președintele să îi ceară lui Florin Cîțu să facă un pas în spate. Sper că aceasta să fie decizia, ar fi o decizie înțeleaptă de oameni de stat”, a precizat Moșteanu.
Alina Gorghiu a anunțat, duminică, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că liberalii vor analiza dacă moțiunea depusă de „alianța toxică” USR-PLUS și AUR îndeplinește condițiile procedurale pentru a putea fi stabilit calendarul acesteia, spunând că „sunt diverse semne de întrebare”.
De asemenea, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seara că „există suspiciuni” în legătură cu semnăturile de pe moţiunea de cenzură depusă de USR-PLUS şi AUR și tocmai de aceea ar fi nevoie de o întâlnire fizică, nu online, a membrilor Birourilor Permanente, care trebuie să aprobe moțiunea și să stabilească un calendar pentru dezbatere și vot, potrivit Digi24.ro.
Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului se reunesc astăzi, la ora 12.00, pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură a USR-PLUS-AUR şi pentru a stabili calendarul dezbaterii acesteia, după ce vineri și sâmbătă ședința a fost amânată pentru că nu s-a întrunit cvorumul.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!