„Am primit invitația la o discuție de la secretariatul președintelui pentru marți și o voi onora”, a declarat Dan Barna.
Liderul USR PLUS l-a criticat pe șeful statului, „pentru că nu și-a exercitat rolul de mediator, dar pe care poate să-l încă să-l folosească”.
Dacă vine cu varianta unei noi propuneri de premier, putem depăși criza. Aceasta coaliție poate să meargă mai departe cu un nou premier.
Dan Barna:
Luni, pentru a treia oară, stabilirea calendarului moțiunii de cenzură depuse de USR-PLUS și AUR a fost amânată în birourile permanetele ale Parlamentului, din lipsă de cvorum.
Înaintea ședinței BPR de azi, echipa lui Florin Cîțu a solicitat amânarea cu două săptămâni, susținând că anumite semnături din moțiune „nu corespund”.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a spus că va convoca o nouă şedinţă a Birourilor permanente reunite în care să fie prezentată moţiunea de cenzură, adăugând că reuniunea va avea loc „la o oră potrivită”, astfel încât să fie cvorum şi să poată fi derulate procedurile legale şi constituţionale, potrivit Agerpres.
Liderul liberal a explicat și de ce s-a abținut de la un vot esențial cerut de echipa lui Florin Cîțu, care ar fi provocat amânarea cu două săptămâni a moțiunii depuse de USR PLUS și AUR.
Criza guvernamentală a pornit miercuri, după ce premierul Florin Cîțu care l-a demis pe ministrul justiției, Stelian Ion, pe care l-a acuzat de „un șantaj” după ce a refuzat să avizeze programul național de investiții „Anghel Saligny”.
În replică, USR-PLUS i-a retras sprijinul politic premierului și i-a cerut demisia. Vineri, formațiunea a depus moțiune de cenzură cu sprijinul parlamentarilor AUR.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro