„Am primit invitația la o discuție de la secretariatul președintelui pentru marți și o voi onora”, a declarat Dan Barna.

Liderul USR PLUS l-a criticat pe șeful statului, „pentru că nu și-a exercitat rolul de mediator, dar pe care poate să-l încă să-l folosească”.

Dacă vine cu varianta unei noi propuneri de premier, putem depăși criza. Aceasta coaliție poate să meargă mai departe cu un nou premier.

Dan Barna:

Luni, pentru a treia oară, stabilirea calendarului moțiunii de cenzură depuse de USR-PLUS și AUR a fost amânată în birourile permanetele ale Parlamentului, din lipsă de cvorum.

Înaintea ședinței BPR de azi, echipa lui Florin Cîțu a solicitat amânarea cu două săptămâni, susținând că anumite semnături din moțiune „nu corespund”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a spus că va convoca o nouă şedinţă a Birourilor permanente reunite în care să fie prezentată moţiunea de cenzură, adăugând că reuniunea va avea loc „la o oră potrivită”, astfel încât să fie cvorum şi să poată fi derulate procedurile legale şi constituţionale, potrivit Agerpres.

Liderul liberal a explicat și de ce s-a abținut de la un vot esențial cerut de echipa lui Florin Cîțu, care ar fi provocat amânarea cu două săptămâni a moțiunii depuse de USR PLUS și AUR.

Criza guvernamentală a pornit miercuri, după ce premierul Florin Cîțu care l-a demis pe ministrul justiției, Stelian Ion, pe care l-a acuzat de „un șantaj” după ce a refuzat să avizeze programul național de investiții „Anghel Saligny”.

În replică, USR-PLUS i-a retras sprijinul politic premierului și i-a cerut demisia. Vineri, formațiunea a depus moțiune de cenzură cu sprijinul parlamentarilor AUR.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News