„Eu cred că sunt într-o oarecare disperare (n.red. membrii PNL), dar orele sunt târzii pentru a mai vorbi de negocieri. Speram la o alianţă preelectorală cu un PNL poate condus de domnul Ilie Bolojan şi speram să se întâmple lucruri şi să se îndepărteze de PSD, şi mai ales să se îndepărteze de Klaus Iohannis. Cred că 9 dn 10 români nu-l mai agreează, ca să nu spun că nu-l mai suportă pe Klaus Iohannis”, a spus Lasconi, potrivit news.ro.

Ea susţine că liberalii conduși de Ciucă răspund la ordinele președintelui Klaus Iohannis.

„Cei care controlează şi care ţin cu dinţii de candidatura ostaşului (n.red. Nicolae Ciucă) încă răspund la ordinele lui Iohannis, care a făcut foarte mult rău României pentru că, deşi a spus răspicat că niciodată nu se vor alia cu PSD, a oferit în dar PSD-ului mai mult decât au făcut-o preşedinţii din PSD. E foarte târziu”, a adăugat candidata USR la președinție.

Lasconi a mai susținut că „există şi riscul ca în turul 2 să ajungă 2 PSD-iştii, anume domnul Ciolacu şi cu domnul Geoană” și a făcut un „apel la electoratul liberal să folosească votul util, aşa cum a făcut-o şi la Bucureşti”.

Nu este prima dată când Lasconi vorbește despre președintele Consiliului Județean Bihor. În august, șefa USR a susținut că îl vrea pe liberalul Ilie Bolojan premier, dacă ea va deveni președinte.

Primul tur al prezidențialelor va fi pe 24 noiembrie, al doilea tur – pe 8 decembrie, iar alegerile parlamentare vor fi pe 1 decembrie. Până în acest moment, cei care au anunțat că vor candida la Președinția României sunt Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Diana Șoșoacă, Elena Lasconi, George Simion, Kelemen Hunor și Mircea Geoană.

Urmărește-ne pe Google News