„Am luat la cunoștință din spațiul public că vreți să aveți un soi de ,,Birou în teritoriu”. Aces demers, doamnă  ministru, ar fi util dacă pe viitor ați merge în inspecție fără jurnaliștii la ușă, ci pentru a lua feedback, a empatiza și  pentru a propune soluții! În ,,vizita” de la unitatea școlară din Frumușica am văzut doar control în loc de necesara îndrumare și   tactul pedagogic pe care cu siguranță îl dețineți în calitate de cadru didactic cu experiență”, i-a transmis deputatul USR.

Cristina Iurişniţi îi propune ministrului Educaţiei „o campanie de presiune media, prin mesaje de interes public , agreată  de elevi, profesori și părinți asupra primarilor care își bat joc de educația, sănătatea și siguranța copiilor noștri, nefiind în stare să asigure apă și canalizare școlilor din proiecte cu finanțare europeană, finanțările bugetare cuprinse în bugetele locale, mergând prioritar pe salarizare”.

„Această campanie trebuie inițiată în cel mai scurt timp, având în vedere, că exact în această perioadă se elaborează bugetele locale ale tuturor unităților administrativ-teritoriale din România. Mai mult, propun includerea în legile finanțelor publice a unor serii de prevederi care să restricționeze accesul la fondurile din bugetul de stat (cotele defalcate din impozitul pe venit/ TVA) a tuturor primarilor care nu asigură în bugetele proprii fondurile necesare pentru finanțarea complementară a educației. Investițiile în infrastructura școlară, decontarea navetei elevilor și profesorilor, acordarea de burse școlare reprezintă atribuțiile administrațiilor locale care trebuie sancționate aspru atunci când își neglijează responsabilitățile!”, mai spune parlamentarul USR.

Deputatul USR îi cere ministrului să reabiliteze imaginea și statutul profesorului din România, atât de mult erodată de guvernul precedent.

„Vreți să fiți un ministru implicat, atunci fiți un ministru reformator, fără să faceți doar exerciții de imagine luând la rost o învățătoare fără să identificați adevăratele probleme și în special să propuneți soluții. Demnitatea profesorilor trebuie respectată, pentru interesul beneficiarilor educației, copiii noștri, care la rândul lor au răspuns că doamna a ridicat tonul pentru că nu erau ,,cuminți” . Să nu uităm că în ultimii 30 de ani profesorii au răbdat frigul din școli, au lucrat și lucrează în  condiții precare, unii au decedat sau au fost victime ale violenței la locul de muncă, au avut sarcini și poveri peste măsură, salarii umilitoare, presiuni politice, părinți dezinteresați, elevi cu cerințe educaționale speciale pentru care statul nu are nici bani, nici facilități, nici psihologi școlari suficienți în școli și nici măcar subiecte de evaluare naționale adaptate acestora!”, a mai declarat Cristina Iurişniţi.

 
 

Urmărește-ne pe Google News