Foarte bogat in substante nutritive, inclusiv fier, vitaminele B, C, calciu si potasiu, usturoiul intareste sistemul imunitar, oasele si ficatul.

Infuzia de usturoi indulcita cu putina miere sau cu zahar este buna in tratamentul tusei, al astmului si al bronsitei. ?n mare parte, acest efect se datoreaza faptului ca usturoiul este un bun expectorant. Printre efectele sale benefice se numara si tratarea ranilor infectate. In acest caz, se ia planta proaspata, neuscata, se zdrobeste, iar sucul ei este extras si pus in pansamentul ce urmeaza sa fie aplicat pe leziunea in cauza.

Usturoiul este indicat in combaterea parazitozelor intestinale si in prevenirea unor probleme digestive, dar este cunoscut si pentru eficienta in tratamentul hipertensiunii (independent de medicii europeni, vracii africani il folosesc pentru acelasi scop).

Tinctura ajuta la cresterea parului

Are efecte benefice in anumite boli cardiovasculare, inclusiv infarctul miocardic, dupa faza acuta. In plus, consumat des, usturoiul poate impiedica formarea cheagurilor de sange (lucru des intalnit in bolile cardiace si in tromboflebita) si poate fi util in tratamentul reumatismului.

Tinctura de usturoi, facuta din planta proaspata, taiata marunt si macerata in alcool, apoi masata pe pielea capului, ajuta la cresterea parului.

Lawrence Chukwudi Nwabudike
Medic dermatolog, acupunctor si homeopat

Inainte de a urma sfaturile de mai sus, consultati-va medicul de familie. Amanunte legate de subiectul abordat astazi de dr. Nwabudike puteti obtine la cabinetul acestuia din sos. Oltenitei nr. 48-50, tel. 332.51.67. Ne puteti scrie despre subiectele care va intereseaza pe adresa redactiei: bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucuresti. Raspunsurile se regasesc in aceasta pagina sau in cea de sanatate din Suplimentul de Weekend

 
 

Urmărește-ne pe Google News