Potrivit „Radio Svoboda”, este pentru cel puțin a patra oară când întreprinderea rusă este atacată de UAV-uri.

Autoritățile locale au transmis doar că noaptea „podul unei clădiri nerezidențiale” a luat foc, iar pompierii „au stins imediat flăcările”. A doua zi dimineață au revenit, precizând că „una dintre drone s-a prăbușit într-o clădire nerezidențială” dar că „nu a fost foc”.

Canalul Astra Telegram a notat că localnicii au confirmat atacul asupra fabricii de armament. Astra a raportat că fabrica „Kremnii EL” este una dintre cei mai mari producătoare de microelectronică din Rusia, cu 94% din producția fabricii produsă pentru nevoile Ministerului rus al Apărării, potrivit unor statistici realizate în 2017.

Pe 1 septembrie, Ucraina a atacat Moscova cu drone, inclusiv o rafinărie uriașă de la periferia capitalei Rusiei. Iar 18 septembrie, un alt atac masiv cu drone al forţelor ucrainene a provocat o explozie de proporții la un mare depozit de muniţie din regiunea Tver din centrul Rusiei, forţând autorităţile locale să dispună evacuarea parţială a locuitorilor ale căror case sunt situate în apropierea acestui arsenal.

Urmărește-ne pe Google News