O vacanta lunga, petrecuta prin cat mai multe tari si ieftina, pe deasupra, pare un lucru imposibil de realizat. Occidentalii, insa, au reusit acest lucru cu mult timp in urma. Solutia – autorulotele, care in multe tari s-a transformat intr-un veritabil mod de viata, a ajuns si in Romania, fiind adoptata chiar si de oameni instariti.

Autorulotele, combinatia dintre o casa miniaturala si un automobil, au transformat cu mult timp in urma vacantele in adevarate “expeditii”. Cine nu isi doreste, pana la urma, ca intr-o vacanta sa nu mai depinda de numarul locurilor de hotel disponibile, sa aiba cat mai multa libertate de miscare, totul cu cheltuieli minime? Dan Bulete, 33 ani, este unul dintre romanii care au descoperit ca o vacanta poate fi reusita si “la volan”. “Initial, am cumparat autorulota pentru copii. Imi doream ca in timpul calatoriei intr-o tara straina sa le asigur cat mai mult spatiu de miscare”, isi incepe Dan povestea. Cu timpul, insa, a inceput sa descopere diverse beneficii ale “casei mobile”.

“Mi-a placut ca atunci cand am ajuns intr-un loc si nu am gasit locuri de cazare am innoptat fara nici o problema in autorulota. Cum este dotata cu baie si bucatarie, complet utilate, nu am simtit diferenta. Mai mult decat atat, puteam vizita mult mai multe obiective intr-o vacanta cu autorulota decat daca am fi zburat cu avionul. Noi ne permitem o vacanta oricat de scumpa ar fi, insa ne place foarte mult libertatea de miscare”, ne-a povestit Dan. Intr-adevar, nici o vacanta nu poate fi prea scumpa pentru Dan Bulete, daca tinem cont ca el e proprietarul “Delta Electronic Service”, unul dintre cele mai moderne ateliere de tuning auto din Capitala.

De altfel, faptul ca detine unele dintre cele mai moderne solutii de tuning auto, si-a lasat amprenta  si asupra “casei mobile”. “Autorulota am cumparat-o de la RomCaravan, care se ocupa cu vanzarea acestora. Am ales modelul cel mai scump, de 40.000 de euro. Pentru ca nu ne place sa depindem de camping si am dorit autonomie totala, am mai investit niste bani pentru cateva echipamente”, isi aminteste Dan.

Astfel, pentru un alternator pentru instalatia de aer conditionat a mai platit 1.700 de euro. Generatorul a costat 2.500 de euro, transformatorul si buteliile pentru centrala termica inca 800 de euro. Toate imbunatatirile, la care se mai adauga si modificarile de tamplarie, suportul de 4 biciclete, camera de filmat si senzori de parcare, cuptorul cu microunde, televizorul si antena satelit cresc pretul autorulotei cu inca 10.000 de euro. “Cu toate aceste modificari am obtinut autonomie, putem opri in orice parcare”, ne-a spus mandru Dan. Rezultatele nu au intarziat sa apara. O vacanta completa pe circuitul Budapesta-Viena-Frankfurt-Luxemburg-Paris-Geneva-Zürich-Graz-Budapesta a costat 1.500 de euro.

 
 

Urmărește-ne pe Google News