Concepția de vaccinare care are în centru ideea de a nu-i lăsa pe vârstnici să aștepte, căci sunt cei mai expuși formelor grave ale noului coronavirus, este preferata țărilor vestice.

Majoritatea țărilor din Occident analizate de Libertatea au împărțit, cu egală urgență, primele valuri de doze de vaccin între personalul medical și bătrânii care sunt la risc să-și piardă viața în cazul unei infecții.

Unele dintre țările vestice chiar au prioritizat bătrânii de peste 80 de ani și abia apoi personalul din spitale.

Țările estice au adoptat, în general, o altă strategie. Și-au propus să vaccinze întâi întregul personal medical, inclusiv pe cei care nu au de-a face cu pacienții COVID. Criterul de vârstă ridiată apare abia în etapele următoare ale imunizării. Este strategia națională îmbrățișată de România, Ungaria, Bulgaria și Polonia.

Marea Britanie: prioritate egală pentru cei din spitale și vârstnicii de peste 80 de ani

Vaccinul contra COVID a împărțit Europa în două: vesticii nu lasă bătrânii în urmă, țările estice imunizează întâi sistemul medical
Margaret Keenan a primit azi a doua doză de vaccin. Foto EPA
De ce nimeni nu poate prezice strategia Trump 2.0 privind Ucraina
Recomandări
De ce nimeni nu poate prezice strategia Trump 2.0 privind Ucraina

Prima persoană vaccinată la începutul lunii decembrie a fost Margaret Keenan, o femeie în vârstă de 91 de ani. 

Britanicii au pornit campania de vaccinare cu 800.000 de doze de la Pfizer-BioNTech, care vor fi administrate cu prioritate personalului medical, lucrătorilor din centrele de îngrijire și vârstnicilor de peste 80 de ani. 

Irlanda: vârstnicii, chiar și înaintea personalului medical

Deși primele 10.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au ajuns pe 26 decembrie, campania de vaccinare a început abia marți, pe 29 decembrie. Prima persoană vaccinată a fost o femeie de 79 de ani.

Vaccinul contra COVID a împărțit Europa în două: vesticii nu lasă bătrânii în urmă, țările estice imunizează întâi sistemul medical
Annie Lynch, 79 de ani, din Dublin, a fost prima persoană vaccinată în Irlanda

Vor urma rezidenții din aziluri și centre de îngrijire a vârstnicilor, autoritățile irlandeze se vor concentra exclusiv asupra acestora în primele trei săptămâni ale campaniei, potrivit Irish Times.

De asemenea, strategia guvernamentală de vaccinare arată că prioritari sunt rezidenții de peste 65 de ani din aziluri și centre de îngrijire. Următorii sunt lucrătorii sanitari din prima linie, care iau contact direct cu pacienții, și vârstnicii (peste 70 de ani).

Cu banii la vedere. PSD a cheltuit 90% din suma totală pusă la bătaie de candidații la Președinție în prima săptămână de campanie
Recomandări
Cu banii la vedere. PSD a cheltuit 90% din suma totală pusă la bătaie de candidații la Președinție în prima săptămână de campanie

Statele Unite ale Americii: recomandare egală între personal medical și vârstnici din centre

Sandra Lindsay, o asistentă de 52 de ani, care lucrează în secția de Terapie Intensivă a unui spital din Queens, New York, este prima persoană vaccinată după autorizarea serului dezvoltat de Pfizer și BioNTech în Statele Unite.

Alegerea ei este de două ori simbolică. Lindsay a lucrat în ultimele 10 luni într-o secție ATI pentru pacienții cu COVID-19 din primul mare focar al țării – New York. De asemenea, femeia este afro-americană, iar boala s-a dovedit să lovească în mod disproporționat minoritățile etnice din America, scrie Washington Post.

Vaccinul contra COVID a împărțit Europa în două: vesticii nu lasă bătrânii în urmă, țările estice imunizează întâi sistemul medical
Sandra Lindsay. Foto EPA

În Statele Unite, fiecare guvernator are puterea de a decide ce grupă de persoane va fi vaccinată cu prioritate în statul său. Însă Comitetul Consultativ pentru Practici de Imunizare – organizația responsabilă pentru distribuirea dozelor de vaccin la nivel federal – recomandă imunizarea cu prioritate în prima fază a personalului medical și a rezidenților din aziluri și centre de îngrijire.

Infractori prinși cu ajutorul inteligenței artificiale. Profesor dr. Vlad Niculescu Dincă: Trebuie să înțelegem aceste „unelte”, altfel există un risc real să fim toți tratați ca suspecți | Interviu
Recomandări
Infractori prinși cu ajutorul inteligenței artificiale. Profesor dr. Vlad Niculescu Dincă: Trebuie să înțelegem aceste „unelte”, altfel există un risc real să fim toți tratați ca suspecți | Interviu

Pe 28 decembrie, la două săptămâni de la imunizarea primei persoane, autoritățile americane au demarat vaccinarea în masă a rezidenților din aziluri și centre de îngrijire, care au reprezentat până acum 39% din totalul deceselor de COVID-19 din SUA, arată un raport al Asociației Americane a Pensionarilor, citat de NBC News.

Franța: vârstnicii și medicii cu comorbidități, primii

Campania de vaccinare a debutat în două centre de îngrijire medicală pe termen lung a bătrânilor din departamentele Seine-Saint-Denis și Côte-d’Or, ambele puternic lovite de pandemia de COVID-19. 

Prima persoană vaccinată a fost Mauricette, o fostă menajeră, în vârstă de 78 de ani, rezidentă a centrului de îngrijiri medicale pe termen lung al Spitalului René-Muret din suburbia pariziană Sevran.

Vaccinul contra COVID a împărțit Europa în două: vesticii nu lasă bătrânii în urmă, țările estice imunizează întâi sistemul medical
Prima persoană vaccinată în Franța a fost Mauricette. Foto EPA

Lansarea simbolică a campaniei de vaccinare a însemnat inocularea a 20 de vârstnici și angajați din sistemul medical cu comorbidități asociate, atât la Spitalul René-Muret, cât și într-un centru de îngrijire geriatrică din Dijon, relatează publicația France24.

Strategia autorităților franceze implică vaccinarea într-o primă etapă a persoanelor din casele de bătrâni care au nevoie de asistență, celebrele EHPAD-uri, care au înregistrat 44% din totalul deceselor provocate de virusul SARS-CoV-2 în Hexagon.

Alături de rezidenții din aceste centre vor fi vaccinați și vârstnicii din centrele medicale de îngrijire pe termen lung, precum și persoanele cu comorbidități din rândul personalului sanitar.

Jurnaliștii Le Monde explică faptul că a doua etapă, care va debuta în februarie, îi va viza pe cei 14 milioane de francezi „care prezintă un factor de risc legat de vârstă sau de o patologie cronică”. În vreme ce lucrătorii din sănătate vor trebui să aștepte până la a treia etapă a campaniei, de la finalul primăverii lui 2021.

Belgia: ordinea este „vârstnici, bolnavi cronici și angajați din sistemul sanitar”

Prima persoană vaccinată a fost un bărbat în vârstă de 96 de ani, din regiunea flamandă Antwerp. Jos Hermans este cel mai în vârstă rezident al unui azil din orășelul Puurs, unde există inclusiv o fabrică de producție a vaccinului Pfizer-BioNTech, scrie Euronews.

Vaccinul contra COVID a împărțit Europa în două: vesticii nu lasă bătrânii în urmă, țările estice imunizează întâi sistemul medical
Jos Hermans, 96 de ani. Foto EPA

De asemenea, lansarea campaniei, care a avut loc cu o întârziere de o zi față de alte state europene, a însemnat administrarea serului simultan în trei azile de bătrâni din regiunea flamandă, regiunea valonă și Bruxelles. 

Strategia de vaccinare aleasă de autoritățile belgiene îi vizează cu prioritate pe vârstnici, bolnavi cronici și angajați din sistemul sanitar, în această ordine. Asta și pentru că două treimi din numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Belgia au avut loc în centrele de rezidență pentru vârstnici, potrivit unui raport al Amnesty International.

Olanda: primii, cei din centrele cu dizabilități și asistentele la domiciliu

Deși primele doze au ajuns în weekend, campania de vaccinare va începe abia pe 8 ianuarie în Țările de Jos. 

În ciuda recomandărilor experților din Consiliul de Sănătate de a-i inocula cu prioritate pe vârstnicii de oriunde ar fi ei, guvernanții au decis că primii vor fi angajații din aziluri și centre pentru persoane cu dizabilități, precum și asistentele care oferă îngrijiri la domiciliu. În vreme ce următoarele doze livrate vor ajunge la persoanele de peste 60 de ani, relatează NL Times.

Eficiența acestui vaccin este peste așteptări în cazul vârstnicilor. De aceea, recomandăm rezervarea unui număr cât mai mare din acest vaccin pentru această categorie de vârstă și începerea campaniei de vaccinare cu bătrânii.

Comunicatul Consiliului de Sănătate din Olanda:

Îngrijorarea constă în faptul că țările UE vor primi un număr limitat de doze produse de Pfizer și BioNTech, care au dovedit o eficiență de 95% în cazul vârstnicilor. Imunizarea va continua apoi cu vaccinurile produse de AstraZeneca și Moderna, după ce acestea sunt autorizate de către Agenția Europeană pentru Medicamente.

România: În etapa 1, ”personalul din domeniile sănătății și social”

O informație apărută ieri, 29 decembrie, pe chestiunea firmelor care oferă semnătură electronică pentru platforma de vaccinare, semnătură obligatorie pentru persoanele juridice, a determinat STS, creatorul și gestinarul siteului oficial de vaccinare, să explice încă o dată sistemul din România.

Potrivit STS, ”la acest moment, programările și vaccinarea efectivă sunt disponibile doar pentru etapa 1 (Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat).”

Etapa a doua, susține STS, va fi tot tot pe baza semnăturii electronice, cei înscriși la persoanele juridice (aici intră lucrătorii esențiali și bolnavii cronici), iar ”Pentru etapa 3 (Populația generală), înscrierile nu sunt disponibile în acest moment. Cetățenii își pot crea un cont în platformă, însă opțiunea de programare efectivă va fi activă ulterior, după parcurgerea primelor două etape de vaccinare”.

Luxemburg: angajații din spitale și centrele de bătrâni

Campania de vaccinare a început luni dimineață în Marele Ducat, prima persoană vaccinată fiind Catarina Fernandes, asistenta-șefă a secției de Boli Infecțioase din Spitalul Central Luxemburg, unde au fost tratați primii pacienți cu COVID-19, scrie RTL.

Vaccinul contra COVID a împărțit Europa în două: vesticii nu lasă bătrânii în urmă, țările estice imunizează întâi sistemul medical
Catarina Fernandes. Foto gouvernement.lu

Prima zi a campaniei a vizat inocularea a 800 de angajați din patru spitale diferite, în vreme ce a doua zi îi va aduce pe angajații din aziluri în centrul de vaccinare Victor Hugo.

Strategia de vaccinare presupune administrarea cu prioritate a serului către angajații din spitale și din azile. În prima etapă vor fi cuprinși și rezidenții centrelor de vârstnici, potrivit guvernului din Marele Ducat.

Spania: bătrânii din centre, personalul sanitar critic

Vaccinarea a început în centrul de îngrijire a vârstnicilor Los Olmos din Guadalajara, un oraș situat la doar 60 de kilometri de Madrid. Prima doză i-a fost administrată lui Araceli Hidalgo, care, la 96 de ani, este cea mai vârstnică rezidentă, iar a doua i-a fost injectată asistentei Monica Tapias, cea mai tânără angajată a azilului din Guadalajara.

Vaccinul contra COVID a împărțit Europa în două: vesticii nu lasă bătrânii în urmă, țările estice imunizează întâi sistemul medical
Araceli Hidalgo, 96 de ani. Foto: Profimedia

Spaniolii își propun ca în următoarele 12 săptămâni să vaccineze 2,29 milioane de persoane, relatează El Mundo.

În prima etapă vor fi vaccinați, potrivit strategiei guvernamentale, în următoarea ordine: rezidenții și angajații din aziluri și centre de îngrijire; personalul sanitar din prima linie; alți lucrători din sistemul sanitar și socio-sanitar; persoanele cu dizabilități care au nevoie de măsuri de suport intensive, dar nu sunt instituționalizate.

Portugalia: personalul medical angajat în pandemie, forțele armate, bătrânii din centre

Autoritățile portugheze au început vaccinarea cu doctorul António Sarmento, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul São João din Porto. 

Vaccinul contra COVID a împărțit Europa în două: vesticii nu lasă bătrânii în urmă, țările estice imunizează întâi sistemul medical
António Sarmento. Foto EPA

În ultimele zece luni, medicul în vârstă de 65 de ani a luptat în prima linie în cel mai mare centru medical dedicat bolnavilor de COVID-19 din jumătatea de nord a Portugaliei, transmite Publico.

Strategia națională de vaccinare include în prima fază: personalul medical care lucrează direct cu pacienții, forțele armate, rezidenții și angajații din aziluri și centre medicale de îngrijire pe termen lung, precum și cetățenii cu vârste de peste 50 de ani ori care suferă de o boală cronică (insuficiență cardiacă, cardiopatie ischemică, insuficiență renală ori insuficiență respiratorie dependentă de oxigen). Pentru că acest grup însumează aproximativ un milion de persoane, autoritățile portugheze au decis să-i imunizeze cu prioritate pe lucrătorii din sistemul sanitar, primii fiind cei din cinci centre dedicate pacienților cu COVID-19.

Publicația ECO scrie că primele două transporturi de vaccinuri Pfizer-BioNTech acoperă imunizarea a aproximativ 60% din personalul sanitar din Portugalia.

Italia: sistemul sanitar și persoanele peste 80 de ani 

Claudia Alivernini, o asistentă medicală în vârstă de 29 de ani, a fost prima persoană vaccinată duminică dimineață în Peninsulă. Autoritățile italiene au demarat în mod simbolic campania de vaccinare în curtea Institutului Național pentru Boli Infecțioase Lazzaro Spallanzani din Roma. Aici, la sfârșitul lunii ianuarie, personalul medical a preluat primii doi pacienți cu COVID-19, doi turiști în etate din Wuhan.

Vaccinul contra COVID a împărțit Europa în două: vesticii nu lasă bătrânii în urmă, țările estice imunizează întâi sistemul medical
Claudia Alivernini. Foto EPA

Alte patru persoane au primit vaccinul în fața jurnaliștilor: un lucrător social, șefa laboratorului de virusologie care a izolat la începutul lunii februarie genomul virusului SARS-CoV-2, precum și doi infecționiști de la Spallanzani, scrie Corriere della Sera.

Strategia autorităților italiene este vaccinarea cu prioritate a personalului din sistemul sanitar și socio-sanitar, a rezidenților și angajaților din aziluri și centre de îngrijire a vârstnicilor, precum și a persoanelor de peste 80 de ani. În total, 6,5 milioane de oameni.

Acestora li se vor adăuga 13,4 milioane de italieni cu vârste cuprinse între 60 și 79 de ani, precum și 7,4 milioane de persoane care suferă de o boală cronică, așa cum arată planul strategic de vaccinare al Ministerului Sănătății de la Roma.

Germania: vârstnicii de peste 80 de ani, personalul medical din secțiile ATI și UPU

Autoritățile din districtul Harz, landul Saxonia-Anhalt, au furat cu o zi startul campaniei de vaccinare din Germania. Astfel, sâmbătă, Edith Kwoizalla a devenit prima persoană vaccinată împotriva COVID-19. Femeia în vârstă de 101 ani este rezidentă a centrului pentru vârstnici Krüger din orășelul Halberstadt. În aceeași zi au fost vaccinați și angajații a trei spitale din Harz, potrivit postului de radio MDR.

Vaccinul contra COVID a împărțit Europa în două: vesticii nu lasă bătrânii în urmă, țările estice imunizează întâi sistemul medical
Edith Kwoizalla. Foto Profimedia

Schema de vaccinare a autorităților germane îi vizează cu prioritate pe vârstnicii de peste 80 de ani, rezidenții și angajații azilurilor și centrelor medicale de îngrijire pe termen lung, personalul medical expus în mod special infectării (precum lucrătorii din secțiile ATI, UPU, serviciile de urgență, centrele de îngrijiri paliative și cei din centrele de vaccinare anti- COVID-19), precum și angajații din acele clinici medicale cu pacienți la risc (în special secțiile hemato-oncologice și cele de transplant), se arată într-un document al Ministerului Sănătății de la Berlin.

Austria: bătrânii și lucrătorii sanitari

Theresia Hofer, o femeie în vârstă de 84 de ani, este prima austriacă vaccinată cu serul livrat de Pfizer. 

Vaccinul contra COVID a împărțit Europa în două: vesticii nu lasă bătrânii în urmă, țările estice imunizează întâi sistemul medical
Theresia Hofer

Alegerea ei pentru a da startul campaniei reflectă strategia adoptată de autoritățile de la Viena, care au decis că prioritară este vaccinarea celor care pot dezvolta forme grave ale bolii, în special vârstnicii de peste 80 de ani și rezidenții din aziluri. De asemenea, prima fază îi va include și pe lucrătorii sanitari, scrie Vienna Online.

Alături de Theresia a fost vaccinat șeful secției COVID de la Spitalul General din Viena, dar și asistenta-șefă a azilului Maria Enzersdorf din Austria Inferioară.

Ungaria: personalul din secțiile ATI COVID

Campania de vaccinare a început de sâmbătă, cu o zi înainte de data desemnată de Uniunea Europeană. Primii au fost angajații Spitalului Central Sud-Pesta. Iar prima seringă cu serul mult așteptat a fost administrată chiar de directorul Institutului de Hematologie și Boli Infecțioase din cadrul spitalului din Budapesta, János Szlávik, așa cum relatează Hungary Today

Vaccinul contra COVID a împărțit Europa în două: vesticii nu lasă bătrânii în urmă, țările estice imunizează întâi sistemul medical
Medicul-șef maghiar Adrienne Kertesz primește un vaccin de la șeful Institutului Național de Hematologie și Infectologie Janos Szlavik. Foto EPA

Ungaria va utiliza primul transport simbolic de 10.000 de doze pentru vaccinarea exclusivă a angajaților din sistemul medical. 

Prioritari sunt medicii și asistentele din secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor COVID-19, potrivit secretarului general al guvernului, Gergely Gulyás.

Slovacia: spitale, cămine de bătrâni, infrastructura critică a statului

Și slovacii au furat startul campaniei europene de vaccinare cu o zi, începând administrarea serului la câteva ore după ce au primit transportul de la Pfizer-BioNTech. 

Vaccinul contra COVID a împărțit Europa în două: vesticii nu lasă bătrânii în urmă, țările estice imunizează întâi sistemul medical
Vladimír Krčméry. Foto EPA

Prima persoană vaccinată la Bratislava a fost medicul infecționist Vladimír Krčméry, în vârstă de 60 de ani. I-au urmat alți doi colegi de aceeași vârstă de la Spitalul Universitar Nitra, scrie The Slovak Spectator.

A doua zi s-a vaccinat și președinta Zuzana Čaputová, mai mulți miniștri ai Guvernului și reprezentanți ai Parlamentului de la Bratislava.

Prima etapă de vaccinare îi vizează pe lucrătorii din sistemul sanitar, angajații din aziluri și pe cei din infrastructura critică a statului. Autoritățile speră că în următoarele 12 luni vor putea vaccina până la 3 milioane de cetățeni, adică minimul necesar pentru a obține imunitatea de turmă în Slovacia.

Cehia: personalul medical și bătrânii din centre

Primul ceh vaccinat a fost chiar premierul Andrej Babiš, care a primit serul Pfizer-BioNTech la Spitalul Militar Central din Praga. Acesta a declarat că a vrut să dea un exemplu celor care sunt sceptici cu privire la siguranța vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2. I-a urmat imediat Emilie Řepíková, o veterană în vârstă de 95 de ani, care a făcut parte din trupele auxiliare cehoslovace în al Doilea Război Mondial.

Vaccinul contra COVID a împărțit Europa în două: vesticii nu lasă bătrânii în urmă, țările estice imunizează întâi sistemul medical
Premierul Andrej Babiš. Foto EPA

Strategia autorităților cehe este de a vaccina cu prioritate lucrătorii din sistemul sanitar, dar și seniorii instituționalizați. De altfel, în prima zi de campanie, autoritățile au început administrarea serului și în azilul Vlčí mák, care adăpostește veterani din al Doilea Război Mondial, relatează publicația Lidovky

Polonia: ca la noi, sistemul medical primul

Alicja Jakubowska, asistenta-șefă de la Spitalul Clinic Central al Ministerului de Interne din Varșovia, a fost prima persoană vaccinată cu serul Pfizer-BioNTech în Polonia, notează Polskie Radio

Vaccinul contra COVID a împărțit Europa în două: vesticii nu lasă bătrânii în urmă, țările estice imunizează întâi sistemul medical
Alicja Jakubowska. Foto EPA

De altfel, strategia națională de vaccinare poloneză este extrem de asemănătoare cu cea aleasă de autoritățile din România. Aceasta presupune o fază zero, în care vor fi vaccinați toți lucrătorii din sistemul sanitar, inclusiv practicienii care nu au avut contact direct cu pacienții, precum profesorii universitari din școlile de medicină, laboranții, farmaciștii, fizioterapeuții și psihologii.

De asemenea, vor avea acces cu prioritate la vaccin și cei care fac parte din personalul auxiliar ori administrativ al spitalelor, precum și epidemiologii și cei care activează în instituțiile de sănătate publică din Polonia.  

Bulgaria: medicii, primii

Vecinii de dincolo de Dunăre i-au administrat prima doză chiar ministrului sănătății, Kostadin Angelov.

Vaccinul contra COVID a împărțit Europa în două: vesticii nu lasă bătrânii în urmă, țările estice imunizează întâi sistemul medical
Kostadin Angelov. Foto EPA

I-a urmat episcopul Tikhon al Bisericii Ortodoxe Bulgare, dar și șeful secției COVID și o asistentă ATI de la Spitalul Sfânta Ana din Sofia, aflat în prima linie în lupta cu virusul SARS-CoV-2, relatează publicația Sofia Globe.

Primele 10.000 de doze din transportul simbolic primit de autoritățile bulgare vor fi folosite pentru imunizarea personalului medical din marile orașe, fiind vizați cu prioritate cei care lucrează pe secțiile COVID.

Strategia națională elaborată la Sofia presupune vaccinarea în faza 1 a personalului sanitar din spitale și ambulatorii, profesioniștilor medicali, farmaciștilor, dentiștilor și a altor auxiliari din domeniu. În total, este vorba de aproximativ 243.000 de persoane.

Abia după vaccinarea acestora se va ajunge și la rezidenții și angajații din aziluri și centre de îngrijire. De asemenea, faza a doua îi include pe cei din sistemul de învățământ, dar și pe cei 80 de muncitori din fermele de nurci ale Bulgariei.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Unul dintre cei mai renumiți chirurgi din România, condamnat la închisoare cu executare. A rămas și fără 250.000 de euro
Știrileprotv.ro
Unul dintre cei mai renumiți chirurgi din România, condamnat la închisoare cu executare. A rămas și fără 250.000 de euro
Wow! Incredibil cum arată și cu ce se ocupă soția lui Marcel Ciolacu. Sunt căsătoriți de mai bine de 20 de ani, însă abia acum s-a aflat
Viva.ro
Wow! Incredibil cum arată și cu ce se ocupă soția lui Marcel Ciolacu. Sunt căsătoriți de mai bine de 20 de ani, însă abia acum s-a aflat
“De câte ori l-ai înșelat pe Viorel?”, a întrebat-o Denise Rifai pe Oana Lis în emisiune. Iar Oana Lis a răspuns
Libertateapentrufemei.ro
“De câte ori l-ai înșelat pe Viorel?”, a întrebat-o Denise Rifai pe Oana Lis în emisiune. Iar Oana Lis a răspuns
Traseul din România care nu se mai găsește nicăieri în lume. E unic și trece prin locuri care te lasă fără cuvinte
FANATIK.RO
Traseul din România care nu se mai găsește nicăieri în lume. E unic și trece prin locuri care te lasă fără cuvinte
VIRAL! Aflat la volan, Gigi Becali a intrat în direct pe TikTok cu celebrul manelist: „Ești cu drogurile?”
GSP.RO
VIRAL! Aflat la volan, Gigi Becali a intrat în direct pe TikTok cu celebrul manelist: „Ești cu drogurile?”
Cum arată cei doi copii ai cuplului Nicolai și Monica Tand. Ce a dezvăluit îndrăgitul bucătar despre fiica lui în vârstă de 14 ani: „Am încurajat-o...” FOTO
Elle.ro
Cum arată cei doi copii ai cuplului Nicolai și Monica Tand. Ce a dezvăluit îndrăgitul bucătar despre fiica lui în vârstă de 14 ani: „Am încurajat-o...” FOTO
De la Antena1, la PRO TV! Cine e vedeta care a apărut la filmările pentru PROtevelion. Andra a început să țipe când a văzut-o! 'Doamne, ce bucurie!'
Unica.ro
De la Antena1, la PRO TV! Cine e vedeta care a apărut la filmările pentru PROtevelion. Andra a început să țipe când a văzut-o! 'Doamne, ce bucurie!'
Destinația ideală pentru a depăși o despărțire. E aproape de România
Financiarul.ro
Destinația ideală pentru a depăși o despărțire. E aproape de România
Trei notari au pus mâna pe 9 case prin metoda "nepotul". S-au îmbogăţit cu 560.000 de euro
Observatornews.ro
Trei notari au pus mâna pe 9 case prin metoda "nepotul". S-au îmbogăţit cu 560.000 de euro
Horoscop 8 noiembrie 2024. Racii simt nevoia să se exprime, având pretenția ca persoanele din jur să le acorde întreaga lor atenție
HOROSCOP
Horoscop 8 noiembrie 2024. Racii simt nevoia să se exprime, având pretenția ca persoanele din jur să le acorde întreaga lor atenție

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI