Un medic stomatolog, in varsta de 63 de ani, din Bucuresti, a inventat un vaccin miraculos cu ajutorul caruia trateaza cu succes persoanele ce sufera de o “infectie a dintilor”, numita parodontita, si previne aparitia cariilor. Parodontita este extrem de raspandita si netratata la timp duce la pierderea definitiva a danturii. Potrivit medicilor specialisti, jumatate din dintii unui om se pierd din cauza cariilor dentare si jumatate prin parodontita.
Un grup de medici stomatologi din Bucuresti, in frunte cu doctorul Teodor Georgescu, a inceput in anul 1985 cercetarea efectului terapeutic al vaccinului stafilococic in parodontita (cercetarea in vederea descoperirii unui antidot pentru o bacterie care duce la o boala ce se manifesta prin inflamatia gingiei, sangerari si care afecteaza structurile ce tin dintii in oasele maxilare). Aceasta boala netratata la timp face ca dintele sa se clatine si sa cada in cele din urma. Potrivit medicilor specialisti, foarte multe persoane sufera de parodontita. Majoritatea adultilor trecuti de 40-50 de ani au deja aceasta boala, iar pe plan mondial peste doua miliarde de oameni sufera de aceasta infectie.
Potrivit doctorului Georgescu, o mare parte din pacientii sai care au incercat acest vaccin au scapat definitiv de parodontopatie, dar au existat cazuri cand vaccinul nu a facut ca boala sa dispara complet, ci numai sa o amane. Conform spuselor sale, succesul tratamentului cu vaccin stafilococic depinde si de starea sistemului imunitar la fiecare persoana in parte.
“Am pornit de la ideea ca bacteria (stafilococul) este implicata in producerea bolii parodontale. Am demonstrat ca aceasta bacterie exista la majoritatea bolnavilor de parodontita si am conceput un vaccin ce s-a dovedit a fi un adevarat succes. In anul 1997 am primit un brevet de inventie si de atunci folosesc acest vaccin, care este intr-adevar un real inamic al acestei boli. Vaccinul se administreaza numai persoanelor bolnave”, ne-a declarat doctorul Teodor Georgescu.
Ce spun cei care l-au incercat
Unul dintre primii pacienti ai doctorului Teodor Georgescu care a incercat vaccinul miraculos este bucuresteanul Nicolae Dumitru, in varsta de 51 de ani, administrator la o firma de comert. “Acum circa 13 ani au aparut primele simptome ale acestei boli. Initial nu am dat mare atentie acestor simptome. Ma dureau dintii, imi sangerau gingiile la fiecare periaj, dar nu m-am dus imediat la un control stomatologic. Abia cand mi-au cazut trei dinti m-am speriat si am fugit la doctor. Am incercat atunci o gramada de doctori care imi faceau fel de fel de tratamente, am luat antibiotice cu pumnul, unele foarte scumpe, care se gaseau numai in Franta. Boala disparea pentru o vreme apoi aparea iar. Eram disperat ca voi ramane fara dinti. Am auzit de doctorul Georgescu de la un prieten, care mi-a povestit ca are o metoda de tratament eficace in parodontita, boala de care eu sufeream. Am inceput in anul 1994 tratamentul cu vaccin stafilococic, l-am repetat dupa 6 luni, asa cum mi-a indicat doctorul Georgescu si am scapat. Nu stiu cum sa-i multumesc, pentru ca de aproape 11 ani nu mai am probleme cu dantura”, ne povesteste fericit Nicolae Dumitru.
Unde se gaseste si cum se administreaza
“Inainte de anul 1997 se folosea un vaccin asemanator pentru tratarea infectiilor in general. El se administra intr-o singura doza foarte concentrata. Boala disparea pentru o perioada, apoi revenea. Eu am facut din acest vaccin alte patru vaccinuri de concentratii diferite. Tratamentul se face sub forma a 15-18 injectii sub piele (in umar sau in fesa). Se incepe cu injectii ce contin o substanta mai putin concentrata, iar periodic se mareste concentratia vaccinului. Tratamentul in acest mod este mult mai eficient decat aplicarea lui intr-o singura doza. Nu are reactii adverse si injectiile nu sunt deloc dureroase. In prezent Vaccinul Stafilococic D, cum l-am de-numit, este produs in serie de Institutul Cantacuzino si poate fi gasit atat la Institut cat si in farmacii, la pretul de 50 de lei”, ne mai spune Teodor Georgescu.
Potrivit acestuia, tratamentul trebuie repetat dupa 6 luni. Efectul vaccinului obtinut la prima serie de injectii scade dupa aceasta perioada si pot aparea recidive. Trebuie facuta o noua serie de injectii, de data asta mai putine, in jur de 9 aplicari, dupa care efectul dureaza un an de zile. “In cazurile mai grave in care pacientul a avut initial o forma mai avansata a bolii, stafilococul poate reaparea si dupa a doua serie de vaccin. Atunci se repeta tratamentul si efectul este garantat cel putin doi ani. Ca toate vaccinurile, si acesta trebuie repetat”, mai spune doctorul Teodor Georgescu.
Tot el tine sa precizeze ca acest vaccin nu elimina tratamentul conventional, care consta in igienizare, periajul dintilor, aplicarea de antiseptice, iar in cazurile grave aplicarea de antibiotice sau chiar tratamentul chirurgical.