Poliția din Ialomița a deschis un dosar penal pe numele bărbatului pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi abuz în serviciu.
Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt al IPJ Ialomița, a precizat pentru Digi24 că este vorba de o sesizare din oficiu a oamenilor legii.
„La un centru de vaccinare din Slobozia a reieșit că șase persoane nu ar fi completat formulare de acord și nu figurează în registrul de vaccinare al centrului”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița.
Ea a subliniat că nu există nicio dovadă că cele șase persoane care au primit adeverințele de vaccinare s-au prezentat pentru a primi vaccinul anti-Covid.
„Aceste persoane se presupune că nu au fost supuse procedurii de vaccinare. Nu se regăsesc în registrul constituit. Nu există formulare completate, acord pacient sau chestionar de triaj”, a mai spus Ludmila Dascălu.
Cazurile de vaccinare fictivă s-au înmulțit în ultimele luni. Directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, doctorul Cristian Oancea, a afirmat că a observat tot mai mulți pacienți vaccinați care ajung la spital cu forme severe de COVID, acuzând că aceștia ar fi fost imunizați doar fictiv, pentru a obține certificate și a vorbit despre un fenomen de „vaccinare la chiuvetă”.
Pe 2 septembrie, un medic de familie din Dâmbovița a fost reținut și apoi pus sub control judiciar sub acuzația că a vaccinat fictiv 10 fotbaliști de la echipa de liga a treia FC Pucioasa.
La finalul lunii august, secretarul de stat Andrei Baciu preciza că 370 de persoane au încercat să obțină certificate de vaccinare în baza unor adeverințe posibil false.