„Există deja anumite vaccinuri care sunt obligatorii pentru angajaţii din domeniul medical… am extins această regulă pentru coronavirus”, a spus vineri premierul maghiar Viktor Orban pentru Kossuth Radio, explicând de ce a decis să facă vaccinul anti-COVID obligatoriu pentru cadrele medicale.

Premierul a afirmat că al patrulea val al pandemiei de coronavirus a început în Europa de Vest, adăugând că Ungaria va fi şi ea afectată, notează MTI, citat de Agerpres.

El a insistat însă că Ungaria, cu 55% din populaţia sa complet vaccinată, este una dintre cele mai sigure ţări din Europa în această privinţă.

Orban a mai spus că Ungaria este prima ţară din Europa care va începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 de la 1 august.

Persoanele în vârstă care nu s-au vaccinat vor fi încurajate să se imunizeze, a mai spus Orban, care a adăugat că un program de vaccinare va fi lansat, de asemenea, în şcoli pentru copiii cu vârsta peste 12 ani înainte de începerea anului şcolar.

Ungaria nu este prima țară care impune vaccinarea obligatorie pentru cadrele medicale.

Guvernul leton și-a anunțat acum o săptămână intenția de a face vaccinarea împotriva COVID-19 obligatorie pentru angajații din sistemul sanitar şi din educaţie.

În aceeași perioadă, parlamentarii de la Londra au aprobat vaccinarea obligatorie pentru angajații din centrele de îngrijire din Anglia.

Italia, una dintre primele țări afectate de pandemie, a fost și primul stat european care în martie a impus vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale și a farmaciștilor.

La mijlocul lui iulie, atât Franța, cât și Grecia au impus obligativitatea vaccinării angajaților din sectorul sanitar.

Ambele țări au restricționat, de asemenea, pentru persoanele nevaccinate, unele activități de zi cu zi.

Joi, autoritățile din Italia au semnalat la rândul lor că certificatul sanitar verde ar putea să devină obligatoriu în Italia de la începutul lunii august, pentru evenimente cu număr mare de oameni, dar și în locuri aglomerate, precum piscine, săli de sport și chiar mijloace de transport în comun.

Urmărește-ne pe Google News