Campania trebuie ”spartă” în mai multe puncte mici, pentru a ajunge la persoanele care nu s-au vaccinat și care au o serie de temeri față de injecții, tratamente și doctori, a afirmat acesta.
”Este bine să găsim acele locații potrivite, cum ar fi, să vă dau exemple, muzee, gări, aeroporturi, stadioane, diverse locații turistice, pe litoral, la munte, acolo unde există interacțiune crescută între persoane. (…) De asemenea, tot conceptul de mobilitate reprezintă și organizarea de puncte de vaccinare în urban, între blocuri, practic. Anumite blocuri să fie arondate unor puncte de vaccinare fixe, care să poată fi ulterior mutate de la o regiune la alta, încât să avem o acoperire mai mare”, a precizat Gheorghiță, potrivit Agerpres.
Echipe de vaccinare de la oraș vor face vaccinări în sate
Tot în sensul mobilității, echipe de vaccinare din mediul urban se vor deplasa în localități arondate fiecărui oraș și vor efectua „cel puţin o dată, de două ori pe săptămână”, în anumite intervale orare, activităţi de vaccinare. Vaccinarea va avea loc fie în gospodăria fiecărei persoane, din poartă în poartă, fie în gospodăria unei persoane, în care vor veni și vecinii. De asemenea, vor avea loc „o serie de activităţi de tip minimaraton” în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale.
Până acum, strategia autorităților s-a bazat în mare parte pe circa 1.000 de centre de vaccinare fixe, la care oamenii se prezentau fie prin programare fie direct pentru imunizare.