Locurile disponibile pot fi verificate pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare. Cei care doresc să se imunizeze trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare având asupra lor un act de identitate.
În conferința de presă susținută marți, Valeriu Gheorghiță a anunțat această modificare, precizând că a fost făcută la „propunerea unor centre de vaccinare”.
„Pentru perioada următoare, la propunerea unor centre de vaccinare, vom permite vaccinarea fără programare într-un centru de vaccinare cu Astrazeneca unde nu sunt ocupate toate locurile. Oamenii se pot prezenta direct cu cartea de identitate”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.
Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că numărul de persoane care pot fi vaccinate este de maxim 96 la un centru.
CNCAV precizează că dacă sunt persoane programate la centrele respective, acestea au prioritate la vaccinare.
Decizia Comitetului de vaccinare vine după declarațiile făcute duminică de coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare. Valeriu Gheorghiță a spus că ritmul de vaccinare cu AstraZeneca a scăzut substanţial în România.
9.000 de oameni de vaccinați cu AstraZeneca joi
Potrivit bilanțului privind persoanele vaccinate, luni, au fost vaccinate 9.252 de persoane cu AstraZeneca, dintre care doar 1.384 se aflau la prima doză, iar celelalte 7.868 la rapel.
Ca o comparație, în aceeași zi, 43.526 de persoane au fost vaccinate cu prima doză de la Pfizer și 4.887 de la Moderna.
În privința dozelor disponibile de AstraZeneca, România are nefolosite aproximativ 800.000.
Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a declarat că neîncrederea populației în vaccinul AstaZeneca este firească, după ce Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat că există o legătură cauzală între apariția trombozelor și vaccinarea cu acest ser.
El a precizat însă că vaccinarea cu AstraZeneca va continua în România pentru toate grupele de vârstă, „pentru că beneficiile depășesc riscurile”/
Foto: Hepta