Pentru a duce ton în Japonia, compania irlandeză Thermo King trebuia să-l depoziteze la -60 de grade Celsius. Doar așa peștele își menține calitatea și nuanța de roșu intens pe parcusul transportului.

Situația a fost rezolvată cu ajutorul unor containere frigorifice, realizate pentru a ține peștele la această temperatură scăzută.

Acestea au fost adaptate acum pentru a rezolva o altă situație, de o importanță crucială: transportul vaccinului anti-COVID.

Containerul care va fi folosit pentru transportul vaccinului anti-COVID

„Am luat acele containere și le-am modificat”, a declarat pentru CNN Francesco Incalza, președintele Thermo King Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Mai exact, în fiecare container frigorific a fost adăugată o izolație suplimentară, astfel încât temperaturile să poată ajungă la -70 de grade.

Este temperatura la care trebuie trebuie ținut vaccinul Pfizer, aprobat vineri noapte în SUA și administrat deja în Marea Britanie.

Iar problema legată de temperaturile la care trebuie să fie ținut a fost una care a dat mari bătăi de cap.

De altfel, experții în logistică susţin că principala provocare în distribuirea vaccinurilor în întreaga lume o reprezintă depozitarea în condiţii optime la temperaturi scăzute. Imperial College din Londra susține că până la 80% din cheltuielile programelor de vaccinare pot fi legate de transport.

În prezent, fiecare container făcut de Thermo King are 20 de metri lungime și poate transporta până la 300.000 de doze de vaccin Pfizer. Compania lucrează însă la noi containere, mai spațioase.

Când vine primăvara, vorbim despre miliarde și miliarde de doze care trebuie distribuite.

Francesco Incalza, președintele Thermo King Europa:

Noile containere s-ar putea dovedi utile și dincolo de pandemie, având în vedere apariția altor produse biofarmaceutice. Acestea vor necesita o livrare şi depozitare la temperaturi extrem de reci.

„Din ce în ce mai multe produse vor trebui transportate la aceste temperaturi ultrascăzute, așa că se deschide o nouă piață pentru acest tip de echipamente”, a mai spus Incalza.

Urmărește-ne pe Google News