Agenția a indicat că vor fi evaluate datele pe măsură ce acestea devin disponibile, iar studiul va fi unul continuu asupra Sputnik V, un vaccin contra COVID-19 dezvoltat de centrul naţional rus de epidemiologie şi microbiologie Gamaleya.

Fondul de sănătate rus RDIF a declarat că Moscova se aşteaptă ca mai multe ţări membre ale Uniunii Europene să aprobe până la finalul acestei luni utilizarea vaccinului Sputnik V.

Mai mult, dacă serul rusesc obține aprobarea la nivelul UE, Rusia poate furniza din iunie vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni, a mai spus fondul de sănătate rus.

Ungaria și Serbia folosesc deja vaccinul Sputnik V împotriva coronavirului. De asemenea, luni, Cehia a comandat vaccinuri anti-COVID-19 ruseşti, pentru a compensa din livrările întârziate ale vaccinurilor comandate de Uniunea Europeană.

Vaccinul rusesc Sputnik V a fost primit cu neîncredere din cauză că a fost lansat fără să se aștepte rezultatul testelor clinice, însă acum i-a convins totuşi pe experţii independenţi, revista medicală The Lancet stabilindu-i eficienţa la 91,6% împotriva formelor simptomatice de COVID-19.

Cu toate astea, aproape două treimi dintre ruşi consideră că noul coronavirus este o „armă biologică” creată de om și evită să se vaccineze cu Sputnik V.

Urmărește-ne pe Google News