Prins în regiunea Cernăuți, baschetbalistul a fost reținut, predat și apoi transferat la centrul de antrenament al Forțelor Aeropurtate de Asalt din Ucraina, a anunțat Max Sergeev, fostul președinte al federației de baschet de la Kiev, care se află în prezent pe front.

„Tocmai am aflat că unul dintre jucătorii lui Kiev-Basket, care se deplasează prin munți spre o țară învecinată, a fost reținut de polițistul de frontieră. Apoi a făcut cunoştinţă cu Centrul de Recrutare şi a fost transferat la centrul de antrenament. Deci, ce concluzii se pot trage: Dacă tu, un sportiv profesionist, nu ai putut face față grănicerilor, chiar merită să-ți întărești forța fizică în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei”, a transmis Max Sergeev.

Vadim Zaplotnițchi a avut o contribuție decisivă la câștigarea de către „Kiev-Basket” a medaliei de bronz, fiind recunoscut drept cel mai bun jucător defensiv al sezonului 2023/24 Favbet Super League, în aprilie 2024.

Incidentul s-a petrecut pe 12 mai, cu câteva zile înainte de intrarea în vigoare, pe 18 mai, a noilor reglementări mai stricte privind încorporarea.

Conform unor surse ucrainene, Vadim Zaplotnițchi nu a fost singurul jucător de la Kiev-Basket care a încercat să treacă ilegal granița, însă numele celorlalți implicați nu au fost dezvăluite.

Urmărește-ne pe Google News