Trăiesc chinuiţi, în condiţii greu de imaginat. Îşi duc viaţa de pe o zi pe alta, cheltuind într-o lună bani pe care alţii “îi toacă” într-o oră. Locuinţele lor nu se pot numi case şi îşi amăgesc foamea cu fiertură de cartofi ori pâine cu ceapă.

Pentru ei, trecutul e un lung şir de dezamăgiri, iar viitorul le apare în culori pesimiste. În garaje, în subsoluri, în case de pământ ori luptându-se pentru cele mai simple lucruri, pentru aceşti oameni existenţa e o adevărată suferinţă.

Locuieşte în 6 mp

Sanda Croitoru, o femeie în vârstă de 49 de ani, din Cluj, a ajuns să locuiască într-un garaj de numai 6 mp, după ce câţiva interlopi din judeţ au păcălit-o şi i-au luat casa, un apartament cu două camere.

Stau de 11 ani pe întuneric

familie din Negţşti, judeţul Dolj, trăieşte de 11 ani într-o casă de pământ ce stă să cadă şi care niciodată nu a avut curent electric. Şi nici un puţ din care să scoată apă, pe care sunt nevoiţi s-o care de la cişmeaua din drum. Părinţi a trei copii, oamenii au mai luat de suflet o orfană, rudă îndepărtată, pe care se chinuiesc s-o crească. Iacob Voinea, soţul, e cioban şi câştigă doar cât să cumpere câte ceva de mâncare pentru numeroasa lui familie, iar Claudia, de 32 de ani, rar prinde ceva de lucru pe la oamenii din sat.

Bolnav de epilepsie, trăieşte în beci

Primăria din Cluj-Napoca i-a “oferit” lui Florin Fărcaş, un tânăr în vârstă de 35 de ani, bolnav de epilepsie, o cameră la subsolul unei clădiri: un beci care cu greu se poate numi locuinţă. Omul trăieşte în condiţii greu de imaginat. “Mai fac câte o supă, dar rar. Îmi iau pâine şi mănânc cu ceapă, că altceva nu am. Dar cel mai rău e că tot timpul mi-e frig. Aici e foarte umed”, s-a plâns Florin.

Îşi cară soţul pe scări


Un vasluian imobilizat într-un scaun cu rotile urcă şi coboară câte şapte etaje pe scări, prin eforturile supraomeneşti ale soţiei. Familia Carp locuieşte în blocul-turn 304 din Vaslui, în care liftul nu mai funcţionează de multe luni. “Ne oprim la fiecare etaj, cam trei sferturi de oră îmi ia să-l urc până acasă. Simt că îmi sare inima din piept de oboseală, e cumplit de greu. Rar ne mai ajută câte un vecin”, povesteşte Nicoleta Carp. În acest timp, pentru un lift care nu funcţionează, patronul de la Vio Company – firma care se ocupă cu întreţinerea ascensorului – are o cerere absurdă: 4 euro de persoană, pe lună.

 
 

Urmărește-ne pe Google News