Incendiile de pădure se manifestă pe o suprafață de aproximativ 800.000 de hectare în regiunea nord-estică Yakutia.

Iar valul de căldură și vântul puternic au făcut ca intervenția celor peste 2.000 de pompieri de la sol să fie extrem de dificilă.

Un elicopter militar militar rus Mi-8 a făcut zboruri de recunoaștere pentru a identifica zonele cele mai afectate de incendii, însă nu a putut arunca apă pentru stingerea flăcărilor, din cauza vizibilității reduse. Regiunea Yakutia se află în stare de urgență din luna iunie.

Locuitorii din zonele afectate i-au solicitat președintelui Vladimir Putin să trimită mai multe resurse și echipamente, plângându-se că fumul gros îi afectează în special pe vârstnici și pe pacienții cu COVID-19.

Ulterior, ministrul apărării a anunțat că liderul de la Kremlin a ordonat Armatei să se implice în operațiunile de stingere a incendiilor, fiind mobilizate avioane Ilyușin Il-76.

Totodată, Kremlinul a respins criticile conform cărora avioanele rusești au fost trimise să participe la operațiuni similare în Grecia sau Turcia în timp ce țara se confruntă cu incendii violente.

În același timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat că incendiile sunt o consecință a schimbărilor climatice.

Rechizitoriul asasinatului cu bombă de la Arad, validat de Curtea de Apel Timișoara. Cum încearcă fiica victimei să „arunce în aer” acuzațiile procurorului
Recomandări
Rechizitoriul asasinatului cu bombă de la Arad, validat de Curtea de Apel Timișoara. Cum încearcă fiica victimei să „arunce în aer” acuzațiile procurorului

Cele mai ridicate temperaturi din ultimii 85 de ani

Rusia se confruntă cu un val de căldură extremă. Temperaturi record au fost înregistrate în mai multe zone, inclusiv la Moscova.

În capitala Rusiei, termometrele au indicat marți 33,1 grade Celsius, cea mai ridicată valoare dintr-o zi de 13 iulie din ultimii 85 de ani. Asta după ce, în iunie, temperatura a ajuns până la 34,8 grade Celsius la Moscova, aceasta fiind cea mai ridicată valoare dintr-o zi de iunie din ultimii 142 de ani de monitorizare, potrivit agenției Interfax, citată de Reuters.

Foto: EPA

Comentează
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.