Numărul cazurilor de îmbolnăviri a crescut în ultimele două luni, avertizează medicii. Pericolul ar putea crește odată cu începerea școlii. Copiii bolnavi pot intra în contact cu sute de elevi care ar putea fi contaminați.

”Mulți își fac nevoile în apa mării”

Medicii susțin că lipsa igienei este principala cauză care a provocat valul de meningită.

„Copiii mici își bagă mâinile în nisip, iar în nisip sunt tot felul de mizerii. Mulți scuipă semințe, își fac nevoile în mare. Din această cauză au fost multe cazuri de meningită cu enterovirusuri. Noi nu ne-am așteptat la o asemenea invazie de meningite”, a declarat conf. univ. dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, citat de reporterntv.ro

Noi îmbolnăviri ar putea apărea, după ce copiii vor intra în colectivitate.

Cum îţi dai seama că ai meningită

„Nu vreau să sperii pe nimeni, dar meningitele sunt boli foarte grave care pot duce la deces, dacă nu sunt diagnosticate și tratate la timp. Dintre cei care scapă, un sfert rămân cu sechele, mai ales copiii a căror dezvoltare neuropsihică poate fi puternic afectată”, a explicat dr. Halichidis.

Condiții minime de igienă trebuie păstrate pentru a împiedica apariția meningitei sau a altor boli infecțioase.

foto: arhivă

Dacă aveți vărsături puternice, sensibilitate la lumină șidureri insuportabile de cap care nu cedează la analgezice, mergeți urgent la doctor pentru că acestea sunt principalele simptome ale meningitei. Consultul în astfel de cazuri este obligatoriu.

Meningita este o inflamație a membranelor de protecție care învelesc creierul și măduva spinării, explică medicii. Inflamația ar putea fi provocată de infecția cu virusuri, bacterii sau microorganisme.

 
 

Urmărește-ne pe Google News