Românul a fost condamnat definitiv la opt ani, „pentru vătămări agravante, rele tratamente și sechestru”, iar ultima posibilitate de atac a deciziei, recursul la Curtea de Casație, a fost respinsă.
Potrivit rechizitoriului, faptele datează din 2013, după ce femeia l-a amenințat cu divorțul, din cauză că, în viața bărbatului, apăruse altă femeie.
Furtună și-a sechestrat soția, pe Franca Porcu, cu 20 de ani mai mare și decedată în 2016, la vârsta de 80 de ani, a împiedicat-o să iasă din casă și să se întâlnească sau său vorbească la telefon cu prietenii și a obligat-o să ia medicamente psihotrope, fără prescripție medicală, ca s-o determine să semneze un testament în care el să figureze ca unic moștenitor al averii.
Cazul a fost reclamat la poliție de rudele femeii. În 2020, în primă instanță, violonistul a fost condamnat la nouă ani de închisoare, însă, în apel, această sentință a fost redusă la opt, pentru că s-a renunțat la acuzația de extorcare agravantă.
Pe parcursul procesului, în sala de judecată a fost chemată și Marina Pilloni, amanta violonistului, pe care acesta adus-o să stea în casă cu el și cu soția sa. Pentru Pilloni s-a cerut o pedeapsă de cinci ani, însă a fost achitată de toate acuzațiile.
„Cred în nevinovăția clientului meu. Voi face apel la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a spus, la finalul ședinței de judecată, Pierluigi Pau, avocatul lui Valentin Furtună.
Acțiunea la CEDO ar trebui să fie înaintată în termen de patru luni.
Românul trebuie să plătească și 3.000 de euro, plus cheltuieli către părțile civile. El a fost încarcerat la penitenciarul Uta.
Inagurat în 1993, Teatrul Liric din Cagliari, care are o capacitate de peste 3.000 de locuri, este principala instituție culturală din capitala Sardiniei.
În 2017, românul activa încă în orchestra Teatro Lirico.
Foto cu caracter ilustrativ: Facebook Teatro Lirico di Cagliari
Exit poll alegeri prezidențiale 2024 – turul I. Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale potrivit BEC!