„Astăzi, 11 iunie 2021, vreau să anunţ faptul că are loc tranziţia managementului executiv al Poştei Române, predând astfel ştafeta din poziţia de director general domnului Valentin Ştefan”, se arată într-un comunicat remis de Horia Grigorescu, potrivit News.ro.
Directorul general al Poștei Române a adăugat că „decizia vine în contextul în care am simţit nevoia unei noi provocări profesionale în zona de business şi juridică”.
Potrivit lui Grigorescu, compania a achitat toate datoriile curente faţă de statul român, în valoare de aproximativ 120 de milioane lei, beneficiind inclusiv de avantajele fiscale acordate tuturor operatorilor în pandemie.
Grigorescu a susținut că a reuşit să „stabilizeze economic compania, luând toate măsurile ce s-au impus”, „încheind anul 2020 cu un profit de aproximativ 33 de miloane lei”.
Ministrul Teleman: Consiliul de Administrație nu i-a prelungit mandatul
Contactat de Libertatea, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, a afirmat că mandatul lui Horia Grigorescu nu a mai fost prelungit.
„Pe data de 12 iunie îi expiră mandatul și Consiliul de Administrație a decis să înmâneze mandatul interimar, până la recrutarea unui manager, domnului Valentin Ștefan”, a afirmat ministrul Cercetării, Ciprian Teleman.
Noul director interimar general al Poștei Române este liberalul Valentin Ștefan, director general adjunct în Poșta Română.
Cine este Valentin Ștefan, director interimar al Poștei Române
Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Poștei Române, Valentin Ștefan a absolvit în 2008 Universitatea București, cu licența în Istorie.
El a studiat între 2008-2009 limba rusă la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg, iar între 2011-2013 a făcut un masterat la Universitatea Carolina de Nord, din Statele Unite.
În 2011, a lucrat la Organizația Națiunilor Unite (ONU), în echipa de monitorizare a organizațiilor teroriste Al Qaida și Talibani, ca stagiar, iar între 2013 și 2015 a lucrat ca investigator la Kroll Compliance, la Washington.
Apoi, între 2015 și 2019, a lucrat tot la Washington, ocupând diverse funcții, ultima fiind în cadrul Departamentului Anti-Fraudă la Morgan Stanley, când a fost responsabil de „formarea și coagularea echipei de prevenire a fraudei digitale”, conform propriului CV.