Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în noaptea crimei, mai mulți prieteni ai Valentinei au fost invitați la o petrecere, iar aceștia au plecat rând pe rând. La momentul crimei, în apartamentul Valentinei ar mai fi rămas doar câțiva. Atunci când Cosmin, fostul iubit al Valentinei, a intrat în casa fetei, Anisia, actuală prietenă a bărbatului, și un alt tânăr, s-au fi adăpostit în baie, dar ușa s-ar fi blocat.

La scurt timp, un prieten al suspectului i-ar fi adus o sticlă cu benzină, cu care acesta a incendiat totul în jur, inclusiv pe Valentina. Abia când totul ardea în apartament, cei doi ar fi reușit să deblocheze ușa și să fugă pe scări în timp ce Valentina striga după ajutor, fără a mai putea fi salvată.

Alături de rudele sfâșiate de durere, la înmormântarea Valentinei au venit prieteni, cunoscuți, foști colegi de liceu, dar și persoane care nu o cunoșteau, însă au rămas impresionate de sfârșitul crud al fetei.

Procurorii vor să afle dacă tînărul care i-a adus benzina lui Cosmin știa pentru ce va fi folosită, caz în care și acesta ar putea fi pus sub acuzare.

„M-a chemat acolo la un fel de petrecere, era la bloc, nu puteam să facem mare party. A fost o atmosferă frumoasă. La un moment dat, eu am plecat, dimineața m-a sunat poliția și am auzit că Vali a murit că i-a dat foc băiatul cu care vorbea ea înainte. Valentina nu mai avea nici o treabă cu el, voia să iasă, să-l lase în pace”, a declarat astăzi, la înmormânatare, o prietenă a fetei, care a participat la ultima petrecere a Valentinei.

Tot prietenii fetei spun că aceasta era bătută adesea de Cosmin, fostul ei iubit, însă nimeni din familia ei nu știa drama prin care trece. Valentina și Cosmin Dan, tânărul acuzat că a ucis-o, au fost colegi de școală.

Avocații tânărului de 21 de ani au făcut contestație la măsura arestului preventiv dispusă de Tribunalul Buzău. Surse din rândul anchetatorilor spun că la audieri Cosmin Dan și-ar fi recunoscut vina, astfel că este puțin probabil ca el să fie eliberat din arest.

Procurorii au stabilit că tânărul era băut și drogat la momentul comiterii faptei.

Citește și: Criminala de la metrou vrea să scape de condamnarea pe viață invocând lipsa de discernământ. Avocatul ei spune că daunele pentru victime de 30.000 de euro ar fi „o îmbogățire fără justă cauză”

Urmărește-ne pe Google News