„Problema este că degeaba creăm programările, pentru că nu sunt suficiente doze. Ceea ce vom încerca este să extindem perioada cu încă 20 de zile pentru a putea da drumul la programări. Practic, ne vom putea programa și, când se va elibera un loc, persoana respectivă va fi notificată și se va face programarea directă”, a explicat Valeriu Gheorghiță la Digi24.
„Cu siguranță vom primi tranșele săptămânale de vaccinuri și diferența pierdută săptămâna aceasta va fi recuperată în a doua jumătate a lunii februarie”, a adăugat Gheorghiță.
este media zilnică a persoanelor vaccinate în România. Campania de vaccinare a început pe 27 decembrie 2020
Medicul militar a dat asigurări că „vom reusi să creăm suficiente locuri pentru fiecare persoană care dorește să se vaccineze”.
Este adevarat că acum Bucureștiul a ajuns la sută la sută (n. red. în privința capacității de programare). Vom mai deschide încă două puncte de vaccinare în București și tot în această săptămână vom analiza posibilitatea deschiderii altor centre de vaccinare.
Valeriu Gheorghiță:
Pentru următoarele 20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel național s-au realizat 305.562 de programări, din cele 364.800 sloturi disponibile.
La nivelul Bucureștiului, sunt 7 centre cu 22 puncte de vaccinare, dar gradul de ocupare a programărilor este de sută la sută.
Mâine, 18 ianuarie, va sosi în România a cincea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 87.750 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.
Pe 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro