„Oamenii uită, dând acești bani, că își cumpără, de fapt, riscul de a se îmbolnăvi, de a ajunge la ATI sau chiar de a muri. Cei care cer sunt cei care nu cred în vaccinare, care ignoră recomandările medicale și care pot spune că sunt un pericol pentru cei din jurul lor”, a transmis Valeriu Gheorghiță.

Președintele CNCAV a subliniat că existența unor astfel de certificate false decredibilizează medicii care au luptat un an și jumătate pentru a salva vieți în fața bolii.

Astfel de gesturi nu fac decât să decredibilizeze corpul medical în ansamblul lui. Aceste situații sunt de netolerat și noi ca personal medical care de atâtea luni suntem implicați în a asigura asistența pacienților nu cred că merităm un astfel de gest care să decredibilizeze prestigiul medicilor.

Valeriu Gheorghiță:

Medicul militar a amintit că cei care solicită astfel de documente false vor răspunde penal.

„Este o infracțiune și din acest punct de vedere cred că personalul medical care primește astfel de solicitări trebuie să anunțe autoritățile pentru instigare la fals și uz de fals”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

În plus, în condițiile în care România se află în plin val patru epidemiologic, Gheorghiță a subliniat că persoanele care sunt nevaccinate sunt cele mai expuse riscului.

„Suntem în plină pandemie, la peste 1.000 de cazuri zilnice, persoanele care nu au niciun fel de imunitate au cel mai mare risc să se infecteze în perioada următoare”, a completat medicul.

Tot mai multe certificate false

O anchetă Digi a expus o rețea de falsificatori care vinde certificate false de vaccinare cu 100 de euro pe Telegram.

Existența acestor certificate false a fost semnalată miercuri, 25 august, și de
directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, doctorul Cristian Oancea, Medicul a acuzat că sunt oameni imunizați fictiv, pentru a obține certificate, după ce a observat tot mai mulți pacienți „vaccinați” care ajung la spital cu forme severe de COVID.

„Te duci să-ți faci doza de vaccin, de obicei doză unică și care se aruncă, dar primești certificat de vaccinare. Fenomenul există”, a precizat Cristian Oancea.

Poliția din Timișoara a anunțat că a fost deschis un dosar penal in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și zădărnicirea combaterii bolilor.

Și ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, a afirmat sâmbătă că din ce în ce mai mulți pacienți care apar vaccinați recunosc că nu s-au vaccinat, după ce ajung la spital cu COVID.

Anterior, secretarul de stat Andrei Baciu afirma că ministerul a sesizat organele de cercetare penală în ultimele săptămâni în cazul a 370 de persoane care au încercat să obțină certificate de vaccinare în baza unor adeverințe posibil false.

 
 

Urmărește-ne pe Google News